Ще дойде ден, цял свят ще ни се покланя от уважение и благодарност! Свещен народ сме…

Pan.bg 26 апр 2017 | 11:49 views (8506) commentaries(6)
img Ще дойде ден, цял свят ще ни се покланя от уважение и благодарност! Свещен народ сме българийците!

Или казано с други думи бутикова народност.

НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ Е ВЪЗНИКНАЛА НАЙ-ДРЕВНАТА ПРОТОДЪРЖАВА

За селищната могила „Юнаците” и най-старата европейска цивилизация

“Все повече доказателства потвърждават една на пръв поглед твърде смела теза. Според нея не земите на древна Месопотамия са люлка на нашата цивилизация, а… Балканският полуостров. Излезлите на бял свят свидетелства от една малко известна култура, предшестваща египетската и дори шумерската, фокусират вниманието на учените, преобръщайки на 180 градуса представите ни за древността.

Останките от живота на това древно общество постепенно изплуват от пепелищата на историята, за да ни върнат 6-7 хилядолетия назад във времето, когато по нашите земи процъфтявала неизвестна цивилизация с удивително висока степен на развитие. Става дума за период, предшестващ с поне хилядолетие Шумер и Акад. Едно от най-емблематичните свидетелства за тази тайнствена цивилизация е златото от варненския халколитен некропол (от 4400-4100 г. пр. Хр.), известно още като най-старото обработено злато в света.

До момента са разкрити само две улици, предстои да бъде проучена централната част на цитаделата. „Тук сме попадали на съдове със знаци по тях, които дават основание да се говори за наченки на древна писменост” – твърди доц. Бояджиев. Впрочем преди години подобни свидетелства за протописменост бяха открити и във Врачанския Балкан, разбунвайки духовете на научната общност. Ето обяснението на доц. Бояджиев:

„Това е епоха, когато общо взето, поне в Европа, върхът на цивилизацията е именно Балканският полуостров. В България има много селищни могили. Голяма част от тях също може да се окажат подобни на тази в „Юнаците”.

Това е цивилизация, известна най-вече от варненския халколитен некропол, но той е само върхът на айсберга. Аз все повече си мисля, че можем да говорим дори за начало на някаква древна протодържава, която би могла да е най-ранната в света.”

Цвета Кирилова,
Сдружение Азбукари
Bultimes

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Teraflop 26 апр 2017, 14:59
   
  5
   
  8

  "Свещен народ сме българийците!" Вече българийци ли сме? А не българи. По-скоро унищожен народ,превърнал се в безропотно,заспало и овчедушно племе.

 2. #2
  Дано дойде по-скоро това време 04 май 2017, 01:34
   
  5
   
  2

  Ванга го е казала това, само не съм сигурен, че ни е нарекла "българийци".Иначе във видео казва също, с леко разгневен тон "не е верно, че сме ** (някаква кофти дума беше),от дека сме минали, черга сме оставили".
  Но чичко Сорос друго говори, такива нелепи манипулации рядко съм виждал, каквиво в една книга срещу Ванга, на гърба на която пише "фондация Сорос".

 3. #3
  ДДТ 14 май 2017, 15:21
   
  4
   
  0

  Отговор на коментар: #1

  Няма грешка в името- бълг-арийци, бълг-арии е преминало впоследствие в бълг-ари, което е по-неправилно от гореспоменатите.На санскритски означава "благороден" - "aryas" В санскритската литература под названието "ариец" се разбира благородник.Има огромни масиви от информация които правят много трудно намирането на Истината за бълг-арийците.Но както е предсказано това ще стане.Неминуемо

 4. #4
  Blackradio 14 май 2017, 20:07
   
  0
   
  3

  Цвето ма, и кво общо имаме ние съвременните българи с предполагаемата протодържава и що ще ни се кланя целия свят апсилютно не сфанаф ? Щото сме много убави ли ? И що си се увила със знамето, това да не ти е ямурлук ? Направо ми става лошо от подобни "историци". Същите са като македонските и украинските "историци". Все някак си искат да са най-първите във всичко и по непонятни причини искат целия свят да се прехласва по тях и да ги носи на ръце.

 5. #5
  български археолог 18 май 2017, 08:42
   
  6
   
  2

  Съвършено вярно е, че българите са най-древния народ и най-чисти арийци, както писа още преди 150 години Георги Раковски. При това огромен народ, а не „безропотно, заспало и овчедушно племе“, както е писал отровения комунистически и русофилски тапир най-отгоре. Затова българските врагове винаги са се стремели да разбият българите и от всяко село да направят „нова нация“ - „македонска“, „помашка“, „шопска“, „добруджанска“. Най-малко 3 държави в днешна Русия искат да се нарекат България, ама не им дават.
  Не случайно Иван С. Аксаков писа през 1886 г.: „Всяко тържество на българите е смърт за Русия!“.
  По този повод Захари Стоянов му беше теглил една майна.

 6. #6
  До български археолог 18 май 2017, 19:46
   
  1
   
  3

  По-скоро си обикновен български олигофрен (и то предполагаемо български, по твоите си думи)

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка