Otbrana.com: Националният събор на запасното войнство ще презентира военната професия

Pan.bg 01 фев 2024 | 21:22 views (319) commentaries(0)
img Спирдон Спирдонов

Продължава подготовката на Четвъртия национален събор на запасното войнство, който ще се проведе на 14 юни в Стара Загора в парк „Артилерийски“. На вчерашното си заседание Управителният съвет (УС) на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) избра организационен комитет с председател генерал от запаса Златан Стойков, заместник-председатели генерал-майор от запаса Васил Върбанов и бригаден генерал от запаса Стефан Стефанов, секретар полковник от запаса Павел Станев и членове полковник от запаса Чавдар Петров, подполковник от запаса Веселин Ангелов, подполковник от запаса Стайко Стайков, капитан от запаса Кольо Димов, майор от запаса Стефко Михайлов и подполковник от запаса Румен Георгиев.

Уточнена бе темата на кръглата маса, която СОСЗР и Централното военно окръжие ще проведат на 13 юни в Стара загора. Тя е „Взаимодействие между органите на държавната и местната власт и запасното войнство за подобряване на дейността им за привличане на кандидати за висшите военни училища и попълване на въоръжените сили с кадрови военнослужещи“. Ще бъдат обсъдени стимулите за мотивиране на младежите за военна служба, взаимодействието по военно-патриотичното възпитание и тенденциите в развитието на резерва на въоръжените сили.

Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев прие предложението Четвъртият национален събор на запасното войнство да се проведе под негов патронаж. По организацията генерал от запаса Златан Стойков, председател на СОСЗР, вече проведе среща с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Предстоят срещи в Стара Загора с общинското ръководство и други представители на местната власт.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка