С ВОЕНЕН РИТУАЛ И ГРАЖДАНСКО ПОКЛОНЕНИЕ ПОЧИТАМЕ АПОСТОЛА В ЛОВЕЧ НА 18 ФЕВРУАРИ, НА 19 ФЕВРУАРИ – ВЪЗСТАНОВКА НА ЗАЛАВЯНЕТО В КЪКРИНСКОТО ХАНЧЕ

Pan.bg 17 фев 2024 | 22:26 views (533) commentaries(0)
img Pan.bg

С военен ритуал и гражданско поклонение почитаме утре, 18 февруари, паметта на Апостола в Ловеч. Началото е в 18 ч. пред паметника на Васил Левски. Преди това от 17.30 ч. ще се състои панихида в храм „Успение Богородично“. По-рано през деня утре (11 ч.) поход до музея „Къкринско ханче“ и ритуал по полагане на венци и цветя на паметника на Апостола там организират представителни блокове на Националния военен университет „Васил Левски“ – Велико Търново.

На 19 февруари традиционно ще се проведе туристическият поход „По стъпките на Апостола“ от Ловеч до Къкринското ханче през историческата местност Пази мост, организиран от Туристическо дружество „Стратеш“. От 10:30 ч. е поклонението на Пази мост. След това от 11 ч. ще се състои възстановка на залавянето на Васил Левски в Къкринското ханче, организирана от регионални клубове при Национално дружество „Традиция“. От 11.15 ч. е гражданското поклонение пред паметника на Васил Левски в ханчето с участие на ученици от ОУ „Васил Левски“ - Ловеч.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

На 19 февруари в 17.30 ч. пак в Художествената галерия ще бъде открита изложбата «70 години музей «Васил Левски», а в 19:00 ч. започва възпоменателното факелно шествие на гражданско сдружение «Ловчанци» - «151 години безсмъртие».

/www.lovech.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


С ВОЕНЕН РИТУАЛ И ГРАЖДАНСКО ПОКЛОНЕНИЕ ПОЧИТАМЕ АПОСТОЛА В ЛОВЕЧ НА 18 ФЕВРУАРИ, НА 19 ФЕВРУАРИ – ВЪЗСТАНОВКА НА ЗАЛАВЯНЕТО В КЪКРИНСКОТО ХАНЧЕ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка