Бургазлии се впускат в приключението Ченгене скеле

Pan.bg 19 апр 2021 | 22:56 views (421) commentaries(0)
img Изграждането на културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ се осъществява по инициатива на Община Бургас посредством три неразривно свързани проекта , финансирани от ОП "Региони в растеж" и Програмата за морско дело и рибарство.

С напредването на строително-монтажните дейности идва момента и за художественото оформление на пространството. Община Бургас подема инициатива, с която дава възможност на гражданите да допринесат за вида и духа на етнографския комплекс „Ченгене скеле“.

Търсят се предмети свързани с рибарския бит и занаяти: дървени рибарски лодки, котви, гребла, мрежи, както и находки от морското дъно, изхвърлени от морето предмети и др. Експонатите ще бъдат аранжирани в три експозиционни къщички и външните пространства на обекта.

Инвестициите по проекта са насочени към развитието и популяризирането на териториалната уникалност на селището и превръщането му в целогодишна туристическа дестинация с характерен облик и съхранено нематериално културно наследство, традиции и природа.

За желаещите да се включат в инициативата повече информация ще предоставят от общинско предприятие „Туризъм“ - тел: 0882 004 124 или Go to Burgas в социалните мрежи.

/www.eufunds.bg/

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com; адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка