ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ: НАПРЕДВА СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВИЯ БУРГАСКИ ПЛАНЕТАРИУМ КРАЙ МОРСКА ГАРА!

Pan.bg 30 юли 2021 | 13:54 views (29028) commentaries(0)
img Българските морски новини № 813

Към морето и Дунава - за напредък!

Калоян Панчелиев, снимки Ърни Хемингуей

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Pan.bg продължава да следи за Вас темата за обновлението на пристанище Бургас.

На 29 май т.г. публикувахме репортаж за новия бургаски планетариум, който издига снага край Морска гара (снимки 16-17) и детския научен център "ПланетУМ".

Днес получихме от кореспондента ни още две фотографии от строителните дейности, които демонстрират напредъка в изграждането му (снимки 1-2).

Финансирането на проекта за детския научен център "ПланетУМ" и Планетариума е външно и се осигурява по линия на фирма "Шел".

За изграждането на двата обекта работят съвместно няколко организации, включително Община Бургас, Пристанище Бургас, ДП "Пристанищна инфраструктура", Министерство на транспорта и Министерство на енергетиката.

Очаква се след завършването му Планетариумът бързо да се превърне в една от забележителностите на Бургас и да привлече вниманието на много туристи.

Пред него, върху кея на Морска гара освен картата на България, вече са изобразени и планетите от Слънчевата система (снимка 18).

В няколко броя на рубриката "Българските морски новини" разказахме за по-важните новости в пристанището - мобилната книжарница "Хеликон" (28 юли 2020), музейната сбирка в Кулата на фаропазача и котвата пред нея (7 август 2020), бизнес-центъра и хотел "Марина порт" (12 август 2020), символите на пристанище Бургас и прозрачния тетрапод (23 август 2020), младежкия "Тийн бум фестивал" (3 септември 2020), Конгресния и научно-изследователски център за контрол и изследване на Черно море (26 септември 2020), новия вход за МПС към Зоната за обществен достъп в Пристанище Бургас (25 октомври 2020), картата на България върху кея, която посреща туристите на Морска гара (11 май 2021), новия обект от дългосрочната визия за превръщането на Източния басейн в яхтена марина (24 май 2021), строежа на планетариума (29 май 2021), експозицията "Приморски кей" (26 юни 2021), паметната плоча, която отбелязва отплаването на 15 400 евреи от пристанище Бургас с два кораба през декември 1947 г. (15 юли 2021) и др.

Благодарим на Ърни Хемингуей за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg и социалните мрежи https://www.facebook.com/bgseanews/

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ: НАПРЕДВА СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВИЯ БУРГАСКИ ПЛАНЕТАРИУМ КРАЙ МОРСКА ГАРА!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/108 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка