ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ: НАПРЕДВА СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВИЯ БУРГАСКИ ПЛАНЕТАРИУМ КРАЙ МОРСКА ГАРА!

Pan.bg 30 юли 2021 | 13:54 views (9334) commentaries(0)
img Българските морски новини № 813

Към морето и Дунава - за напредък!

Калоян Панчелиев, снимки Ърни Хемингуей

Pan.bg продължава да следи за Вас темата за обновлението на пристанище Бургас.

На 29 май т.г. публикувахме репортаж за новия бургаски планетариум, който издига снага край Морска гара (снимки 16-17) и детския научен център "ПланетУМ".

Днес получихме от кореспондента ни още две фотографии от строителните дейности, които демонстрират напредъка в изграждането му (снимки 1-2).

Финансирането на проекта за детския научен център "ПланетУМ" и Планетариума е външно и се осигурява по линия на фирма "Шел".

За изграждането на двата обекта работят съвместно няколко организации, включително Община Бургас, Пристанище Бургас, ДП "Пристанищна инфраструктура", Министерство на транспорта и Министерство на енергетиката.

Очаква се след завършването му Планетариумът бързо да се превърне в една от забележителностите на Бургас и да привлече вниманието на много туристи.

Пред него, върху кея на Морска гара освен картата на България, вече са изобразени и планетите от Слънчевата система (снимка 18).

В няколко броя на рубриката "Българските морски новини" разказахме за по-важните новости в пристанището - мобилната книжарница "Хеликон" (28 юли 2020), музейната сбирка в Кулата на фаропазача и котвата пред нея (7 август 2020), бизнес-центъра и хотел "Марина порт" (12 август 2020), символите на пристанище Бургас и прозрачния тетрапод (23 август 2020), младежкия "Тийн бум фестивал" (3 септември 2020), Конгресния и научно-изследователски център за контрол и изследване на Черно море (26 септември 2020), новия вход за МПС към Зоната за обществен достъп в Пристанище Бургас (25 октомври 2020), картата на България върху кея, която посреща туристите на Морска гара (11 май 2021), новия обект от дългосрочната визия за превръщането на Източния басейн в яхтена марина (24 май 2021), строежа на планетариума (29 май 2021), експозицията "Приморски кей" (26 юни 2021), паметната плоча, която отбелязва отплаването на 15 400 евреи от пристанище Бургас с два кораба през декември 1947 г. (15 юли 2021) и др.

Благодарим на Ърни Хемингуей за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg и социалните мрежи https://www.facebook.com/bgseanews/

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ: НАПРЕДВА СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВИЯ БУРГАСКИ ПЛАНЕТАРИУМ КРАЙ МОРСКА ГАРА!

ПРЕДИШНА СНИМКА 96/108 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка