Кметът на община Несебър обсъди развитието на ветроходния спорт в града с представители на местния клуб

Pan.bg 14 окт 2021 | 16:27 views (533) commentaries(0)
img Pan.bg

Кметът на община Несебър Николай Димитров се срещна с представители на „Общински ветроходен клуб Несебър“.

Целта бе да се обсъдят планове за разширяване на дейността на ветроходния клуб, чиито успехи вече две десетилетия разнасят славата на града и страната ни по целия свят.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

На срещата присъстваха Яна Маркова – треньор на състезателите на ОВК- Несебър, Яни Янулов – директор на „Пристанищна инфраструктура“ към Община Несебър, Георги Боев състезател в клас фин и Лука Девоти - известен италиански ветроходец и шампион на Италия в клас Фин. Италианският гост е и производител на ветроходни лодки за класовете 420, 470 и фин, които се използват в олимпийските първенства.

Кметът Димитров представи възможностите на Несебър, който разполага с добре структурирана и обзаведена база, да посреща и организира големи международни регати, лагери и ветроходни школи на своята територия. Обсъдени бяха и възможностите за повишаване на морската култура сред децата чрез специализирани обучителни форми за запознаване с техниките на гребане, плуване и ветроходство.

Това е още една стъпка в осъществяване на стратегията на общината за разширяване на предлагането в областта на алтернативния туризъм, в частност спортния, чийто ефект несъмнено оказва положително въздействие в икономически и имиджов за Несебър план.

Така след налагането на града като център за провеждане на мащабни детски футболни прояви, започва да се работи и в областта на морските спортове, в които местните клубове имат силни традиции.

/www.nessebarinfo.com/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Кметът на община Несебър обсъди развитието на ветроходния спорт в града с представители на местния клуб

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка