Дни на сини кариери: Отзвук от участието на спедиторите-логистици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов

Pan.bg 24 дек 2021 | 09:09 views (458) commentaries(0)
img Диана Илиева-Атанасова

В началото на месец декември учениците от Х клас, специалност „Спедиция, транспортна и складова логистика“, професия „Спедитор-логистик“ на ПДТГ (Професионална държавна търговска гимназия) „Димитър Хадживасилев“ – Свищов, и техният учител по логистика – Диана Илиева-Атанасова, участваха в петото издание на „Дни на сини кариери“. Инициативата се проведе изцяло онлайн и е с организатори: Морски клъстър България, Българска морска камара, Технически университет-Варна, Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и Колеж по туризъм към Икономически университет-Варна.

В рамките на форума младите хора научиха за синята икономика, за нейния настоящ и бъдещ потенциал, за развитието на традиционните за страната сектори и връзката им с нови технологии като роботика, дигитализация, прилагане принципите на кръговата икономика. Десетокласниците се запознаха с професиите и изискваното образование на капитан и главен механик на кораб, корабен агент и спедитор в морския транспорт, инженер-проектант и инженер-технолог, проектен мениджър по корабостроене, както и с дейността на други брегови специалисти. Научиха за необходимите качества, които човек трябва да притежава, за да упражнява „морска“ професия. Особено полезна за учениците беше информацията за възможностите за образование и реализация в областта на сините кариери.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В заключение споделяме посланието на управителя на „КМ И Д“ ЕООД – Варна - г-н Юри Станков:

„Бъдете будни. Обръщайте сериозно внимание на образованието си, като същевременно постоянно търсете възможности за практика. Не се притеснявайте да питате Вашите преподаватели и да участвате в събития, организирани съвместно с бизнеса. В момента има глад за добре образовани кадри и само от Вас зависи да намерите най-подходящото за Вас работно място.“

По информация на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов

/www.dtg-svishtov.com/ и /www.svishtov.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Дни на сини кариери: Отзвук от участието на спедиторите-логистици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка