Проект за разширение на рибарско пристанище „Приморско”

Pan.bg 26 дек 2021 | 23:13 views (312) commentaries(0)
img Община Приморско, съобщава че, във връзка с инвестиционна инициатива за изработване на проект за разширение на рибарско пристанище „Приморско”, са изготвени задание за инвестиционна инициатива и графично предложение.

Теренът, който е избран за изграждане на разширението на пристанището се намира на изток от кейовата стена на съществуващото пристанище и на юг от крайбрежна алея.

В землището на града са налични 300 плавателни съда, които поради липса на място за приставане и малкият капацитете на съществуващото пристанище, се придвижват с колесари до имотите на собствениците им. Около 150 рибари притежават лиценз за извършване на професионален риболов.

Проектното решение предвижда изграждане на кейов фронт за рибарски лодки с общ минимален капацитет от:

−до 100 плавателни съда с максимална дължина до 8 м;

−до 140 плавателни съда с максимална дължина до 9 м;

−до 20 плавателни съда с максимална дължина до 20 м;

−до 4 плавателни съда с максимална дължина до 30 м.

Разширението на съществуващото пристанищно съоръжение ще го превърне в модерно рибно пристанище и ще осигури възможност за ефективно, регламентирано, сигурно и хигиенично разтоварване, съхранение, първа продажба и спедиция на уловите от риба и водни организми и по този начин ще се постигнат икономически ефект за рибарите осъществяващи дейността, както и осигуряване на пресен улов за местния туристически бранш.

/www.primorsko.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка