НЕСЕБЪР И СЛЪНЧЕВ БРЯГ НАЧЕЛО В СПИСЪКА С НАЙ-ДОБРИТЕ ДЕСТИНАЦИИ ЗА ПОЧИВКА СПОРЕД „ЕВРОНЮЗ“

Pan.bg 20 яну 2022 | 14:24 views (609) commentaries(0)
img Несебър и Слънчев бряг са начело в списъка с най-добрите дестинации за почивка, които „Евронюз“ посочва за избор през 2022 година в страната ни.

Материалът е поместен в рубриката „Дестинации“ и още в увода авторът на статията Джони Уолфис формира положително отношение към разглежданите места у нас с думите: „в България има за всекиго по нещо. Ако в момента усещате хладнината на зимата и си мечтаете за перфектното лято през 2022 г., България трябва да бъде начело в списъка ви с дестинации“.

След като запознава читателите с факта, че Черноморското ни крайбрежие се простира по цялата източна граница на страната, журналистът поставя първи в листата с най-добри предложения за почивка Несебър и Слънчев бряг.

В материала на „Евронюз“ Несебър е представен като място за културен туризъм. Изтъква се, че древният град е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и е посочено, че в Стария Несебър изобилства от исторически забележителности. Авторът посочва, че древна Месембрия е важно търговско пристанище и е град, съхранил реликви от множество цивилизации, оставили трайни следи в неговата история и култура. Журналистът информира аудиторията, че всеки може да се докосне до хилядолетното наследство на Несебър, съхранено и до днес, чрез неговите величествени храмове и запазените градски стени.

За Слънчев бряг авторът казва, че е един от най-популярните курорти в България и е сред най-достъпните места за парти в Европа. Журналистът информира читателите си, че по протежение на главната улица има клубове, включващи едни от най-добрите техно и хаус диджеи в Европа. „Заобиколен от зашеметяващи естествени дюни, това е и един от най-живописните плажове в страната.“, описва курорта журналиста и посочва, че 8 –километровата пясъчна ивица на Слънчев бряг може да предложи различни и интересни морски атракции през деня.

/www.nessebarinfo.com/

Пълният текст на статията може да видите на следния линк:

https://www.euronews.com/travel/2021/12/14/these-are-bulgaria-s-best-beaches-for-a-2022-summer-holiday
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка