Завършен бе първият етап от почистване на морското дъно около Несебър по проект с европейско финансиране

Pan.bg 27 апр 2022 | 12:08 views (2320) commentaries(0)
img Pan.bg

Стотици автомобилни гуми, железа, кофи и други отпадъци бяха извадени от акваторията на несебърския полуострова в периода на първата кампания по почистване на морското дъно, проведена в рамките на проект „Намаляване на отпадъците в акваторията на гр. Несебър чрез акции за почистване и кампании за повишаване на съзнанието на местното население: опазване на морското природно и културно наследство като обществена отговорност и ресурс за местния традиционен поминък“, финансиран по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени” на ФМ на ЕИП 2014 – 2021.

Извадените отпадъци, натрупани най-вече в следствие на риболовни дейности в района на несебърското пристанище, бяха транспортирани до Претоварната станция – Несебър, където ще бъдат сортирани и предадени за рециклиране.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Предстои да се проведе второ дистанционно изследване, което ще оцени постигнатите резултати. След това ще се извърши повторна кампания за почистване, за да се извадят още отпадъчни предмети, които все още лежат на морското дъно.

Изпълнението на проекта ще продължи до 26.08.2022 г., като целта е да се подобри максимално статуса на екосистемата в Черно море и да се намали ефекта от човешкото замърсяване.

/www.nessebarinfo.com/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Завършен бе първият етап от почистване на морското дъно около Несебър по проект с европейско финансиране

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка