ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ: ВИЖТЕ ПОРТУГАЛСКИЯ ВЛЕКАЧ FELIX И БАРЖАТА PELORUS ПОД АСПАРУХОВ МОСТ!

Pan.bg 11 авг 2022 | 15:58 views (4111) commentaries(0)
img Българските морски новини № 902

Към морето и Дунава - за напредък!

Специално за Pan.bg от нашия Черноморски приятел Райко Панчелиев

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

След като ни изпрати няколко романтични изгледа от пристанище Варна и канала море-езеро, които публикувахме в брой № 884 на рубриката "Българските морски новини", кореспондентът ни от Варна отвори темата за летните "гости" в пристанището.

На 20 юли т.г. в брой № 885 на рубриката "Българските морски новини" поместихме негови снимки на бълкера Avra I (снимка 8) от варненския рейд, както и на химикаловозите Chemtrans Mars (снимки 9 и 10) и Mina Deniz (снимка 11) в канала море-езеро.

Днес получихме поредния интересен фото-репортаж от Варна (снимки 1-8), в който можете да видите преминаването на несамоходна секция (баржа) Pelorus и тласкач Felix под Аспарухов мост (1-5).

Според данни от уеб-сайта www.marinetraffic.com тласкачът и секцията са отплавали от Варна на 8 август т.г. и в момента се намират в акваторията на Сулина, където изчакват до получаване на разрешение за навлизане в река Дунав и натоварване в Рени.

От справката в същия уеб-сайт става ясно, че двата плавателни съда са пристигнали в пристанище Варна на 24 юли т.г. именно от Рени.

След отплаването си от Рени на 6 юли т.г. Felix и Pelorus застанаха на варненския рейд няколко дни по-късно (снимка 6 вдясно и снимка 7 в центъра), а след това влязоха за обработка в порта.

Felix с IMO номер 9517874 има дължина 32 метра, широчина 9 метра и газене 3,2 метра. Построен е през 2009 г. и плава под португалски флаг.

Към настоящия момент заедно с още десетина несамоходни секции тласкачът участва в товарните конвои с украински маслодайни селскостопански култури от пристанище Рени.

Благодарим на Райко Панчелиев за снимките и очакваме следващото му включване!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!

Следете морските новини от България в Pan.bg и социалните мрежи https://www.facebook.com/bgseanews/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ: ВИЖТЕ ПОРТУГАЛСКИЯ ВЛЕКАЧ FELIX И БАРЖАТА PELORUS ПОД АСПАРУХОВ МОСТ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/73 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка