ОЩЕ ПО ТЕМАТА: ПРОДЪЛЖАВА РЕМОНТА НА НЯКОГАШНАТА БАЗА НА ПАРАХОДСТВО БМФ В БУРГАС (4)

Pan.bg 13 авг 2022 | 07:32 views (1140) commentaries(0)
img Българските морски новини № 903

Към морето и Дунава - за напредък!

Специално за Pan.bg от Бургас и нашия Черноморски приятел Ърни Хемингуей

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

На 28 юли 2021 г. в брой № 811 на рубриката "Българските морски новини" публикувахме няколко фотографии на старата база на Параходство "БМФ" в Бургас (10-15).

Триетажната сграда, в която е била разположена базата се намира до някогашната фурна "Солено и сладко" на ул. "Гео Милев".

На 4 май и 6 август 2022 г. в брой № 868 и № 900 на рубриката "Българските морски новини" допълнихме темата с още 5 снимки (5-9) от нашия кореспондент Ърни Хемингуей.

На тях показахме фасадата на същата сграда от страната на ул. "Иларион Макариополски". Видно от снимките вече бе започнало разчистване на вътрешните площи и извозването на отпадъците.

По желание на нашите читатели днес се завръщаме към темата с още 3 актуални снимки (1-3) на кореспондента ни, които потвърждават, че ремонтните дейности напредват: старата дограма на прозорците е демонтирана, а извозването на отпадъците е в заключителен етап.

Освен дограмата е демонтирана и рекламата на фурна "Сладко и солено", което позволява да направим интересно "откритие": под въпросната реклама се намира по-стар фирмен надпис на "Навиагент", чиито офис вероятно също е бил разположен на ул. "Гео Милев". Днес показваме близък поглед към него (снимка 1).

Няколко дни след репортажа от 6 август т.г. настъпи поредната промяна: от някогашния внушителен фирмен надпис остана само думата "Параходство" след като "БМФ" и "База Бургас" бяха демонтирани (снимки 2-3).

Дали фирменият надпис, който напомня на бургазлии за славното морско минало ще бъде запазен под някаква форма не е ясно.

Припомняме, че на друго място в Бургас - в индустриалната зона, например е запазена старата емблема на предприятието за производство на рибни консерви "Славянка" (снимка 4).

Вероятно в близко бъдеще сградата ще бъде изцяло обновена. Очаквайте още снимки.

Благодарим на Ърни Хемингуей за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg и социалните мрежи https://www.facebook.com/bgseanews/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ОЩЕ ПО ТЕМАТА: ПРОДЪЛЖАВА РЕМОНТА НА НЯКОГАШНАТА БАЗА НА ПАРАХОДСТВО БМФ В БУРГАС (4)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/15 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка