КОД РОСЕНЕЦ: РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ПРИСТАНИЩНИЯ ТЕРМИНАЛ

Pan.bg 05 окт 2022 | 10:59 views (2541) commentaries(0)
img Българските морски новини № 928

Към морето и Дунава - за напредък!

Специално за Pan.bg от Росенец и нашият Черноморски приятел Робърт Луис Стивънсън

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В началото на септември т.г. нашият кореспондент от Крайморие г-н Стивънсън отскочи по служебни задачи до Отманли и Росенец и наскоро ни изпрати няколко фото-репортажа, посветени на новостите в корабоплаването и пристанищата в района.

Днес публикуваме серия от снимки от Росенец (1-5), където в близко бъдеще се очаква да започнат мащабно строително-монтажни работи за привеждане на пирсове 1, 2 и 3 на Пристанищен терминал "Росенец" към нормативните изисквания и добрите европейски практики в рамките на изпълнението на обществена поръчка със срок за подаване на оферти 9 януари 2023 г.

Стойността на обществената поръчка е 35 624 433,00 лева. Реконструкцията на Пирс 2 например включва докинг система, фендерна система, швартова система, монтаж на нови претоварни ръкави и други дейности.

Реконструкцията на Пирс 3 включва северна вързална пала, технологична пала, южна вързална пала и други дейности. В допълнение между Пирс 2 и Пирс 3 ще бъде изградена брегоукрепителна дамба.

В следващите репортажи от Росенец ще публикуваме снимки на пристанището, корабите, местната наблюдателна кула, вилната зона и плажа.

Благодарим на Робърт Луис Стивънсън за снимките и очакваме следващото му включване!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!

Следете морските новини от България в Pan.bg и социалните мрежи https://www.facebook.com/bgseanews/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


КОД РОСЕНЕЦ: РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ПРИСТАНИЩНИЯ ТЕРМИНАЛ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/32 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка