Горещи новини
- Le Bourget 2025 Lockheed Martin търси европейски партньори за производството на ракетни системи
- БТА: Министър Атанас Запрянов - За България не съществува пряка военна заплаха в резултат на ударите на САЩ по ядрените обекти на Иран
- Съвместна подготовка на разузнавачи и снайперисти от Сухопътните войски на Република България и Въоръжените сили на Италианската Република
- БТА: Проекти за подобряване на навигацията по река Дунав и железопътната свързаност
- Във връзка с ескалацията на напрежението в региона на Близкия изток - Инструкции и препоръки на МВнР
- Британски туристи преминаха за първи път през електронните гишета на столичното летище
- Armymedia.bg: 106 години от боевете при Дойран и подвига на полковник Каварналиев
- 5 ГОДИНИ ОТ КОНЧИНАТА НА ГЕНЕРАЛ МИЛАНОВ. ЧОВЕКЪТ НАПИСАЛ ТОЧНО КОЛКО СА ВЪЗДУШНИТЕ НИ ПОБЕДИ
- Otbrana.com: От 1 ноември изпращаме до 14 военнослужещи за участие в мисия на НАТО в Ирак
- Отборът на Сухопътните войски спечели второто място на Държавния военен шампионат по ориентиране в София

Към морето и Дунава - за напредък!
Специално за Pan.bg от Варна и нашия Черноморски приятел Джек Лондон
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Години наред ресторантите в района на Морска гара-Варна, където туристите можеха да похапнат с гледка към морето или корабите в пристанището се брояха на пръстите на едната ръка: "БМ Залива", кораба "Baba", "Капитан Кук"...
С отварянето на Зоната за обществен достъп на пристанището през 2018 г. тук заработиха няколко нови заведения, разширени бяха паркинг площите, поставени бяха пейки, шатри и бяха изградени редица удобства изцяло в интерес на гражданите и гостите на града.
Сред първите ресторанти и заведения, отворили врати в района на Морска гара-Варна бяха "Happy" бар и грил, "Meraki" - гръцки ресторант и узо бар, "Стария чинар" - традиционна и черноморска кухня, Клуб на пристанищния докер или скара-бира ресторант за морски и кулинарни истории, нощен клуб "PORTe", салон и нощен клуб "Senso", както и рибният ресторант "Немо".
За някои от тях разказахме в брой № 301 на рубриката "Към морето и Дунава - за напредък!" през 2018 г.
Днес се завръщаме към темата с нови снимки от кореспондента ни Джек Лондон, които ни убеждават, че броят на ресторантите и атракциите в Зоната за обществен достъп на пристанището се е увеличил значително.
Към днешна дата тук функционират още половин дузина заведения: италиански ресторант Burrata (снимка 8), пицерия и бар Dolce Amaro Seaport (снимка 5), Port Riva бар и ресторант (снимка 3), автентична турска кухня Djanam Steak House (снимка 9), бирария Craft (снимка 1-2), нощен клуб The Brick (снимка 4) и др.
По всичко изглежда, че купонът в пристанище Варна продължава до ранни зори, а заведения има за всеки вкус.
Благодарим на Джек Лондон за снимките и очакваме следващото му включване!
Следете морските новини от България в Pan.bg!
Pan.bg - лидерът в българските морски новини!
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!

ПРЕДИШНА СНИМКА 3/20 СЛЕДВАЩА СНИМКА




















Други публикации
Напиши коментар