Горещи новини
- Ролята на Европейската инвестиционна банка за засилване на отбранителната способност на ЕС беше обсъдена на среща в Министерството на отбраната
- Министърът на отбраната Атанас Запрянов се срещна с посланика на Франция Н. Пр. Мари Дюмулен
- Почит към паметта на чуждестранните военнослужещи, загинали в служба на своята родина
- Турски ВТС С-130ЕМ катастрофира на границата между Азърбайджан и Грузия, всички 20 души на борда вероятно са загинали
- ГОРЕЩО: Започнаха ходовите изпитания на първия ММПК за ВМС (ГОЛЯМА ХОДОВА ГАЛЕРИЯ)
- Дадоха старт на рехабилитация на пистата на Летище Бургас с официална церемония. Инвестицията е за 50+ млн. евро (ГОЛЯМА ЛЕТИЩНА ГАЛЕРИЯ)
- Отбори на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ спечелиха второ и трето място в престижния CASSINI Hackathon and Mentoring в София
- Otbrana.com: Програма „Родолюбие“ в действие
- Министър Даниел Митов се срещна с главния прокурор на Унгария д-р Габор Балинт Наги
- Отзвук: Професор от ВМА с награда за Деня на народните будители
Към морето и Дунава - за напредък!
Специално за Pan.bg от Варна и нашия Черноморски приятел Джек Лондон
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Години наред ресторантите в района на Морска гара-Варна, където туристите можеха да похапнат с гледка към морето или корабите в пристанището се брояха на пръстите на едната ръка: "БМ Залива", кораба "Baba", "Капитан Кук"...
С отварянето на Зоната за обществен достъп на пристанището през 2018 г. тук заработиха няколко нови заведения, разширени бяха паркинг площите, поставени бяха пейки, шатри и бяха изградени редица удобства изцяло в интерес на гражданите и гостите на града.
Сред първите ресторанти и заведения, отворили врати в района на Морска гара-Варна бяха "Happy" бар и грил, "Meraki" - гръцки ресторант и узо бар, "Стария чинар" - традиционна и черноморска кухня, Клуб на пристанищния докер или скара-бира ресторант за морски и кулинарни истории, нощен клуб "PORTe", салон и нощен клуб "Senso", както и рибният ресторант "Немо".
За някои от тях разказахме в брой № 301 на рубриката "Към морето и Дунава - за напредък!" през 2018 г.
Днес се завръщаме към темата с нови снимки от кореспондента ни Джек Лондон, които ни убеждават, че броят на ресторантите и атракциите в Зоната за обществен достъп на пристанището се е увеличил значително.
Към днешна дата тук функционират още половин дузина заведения: италиански ресторант Burrata (снимка 8), пицерия и бар Dolce Amaro Seaport (снимка 5), Port Riva бар и ресторант (снимка 3), автентична турска кухня Djanam Steak House (снимка 9), бирария Craft (снимка 1-2), нощен клуб The Brick (снимка 4) и др.
По всичко изглежда, че купонът в пристанище Варна продължава до ранни зори, а заведения има за всеки вкус.
Благодарим на Джек Лондон за снимките и очакваме следващото му включване!
Следете морските новини от България в Pan.bg!
Pan.bg - лидерът в българските морски новини!
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!

ПРЕДИШНА СНИМКА 8/20 СЛЕДВАЩА СНИМКА
Други публикации
Напиши коментар


(0)
















