ОЩЕ ПО ТЕМАТА: ПРОДЪЛЖАВА ОБНОВЛЕНИЕТО НА НЯКОГАШНАТА БАЗА НА ПАРАХОДСТВО БМФ В БУРГАС (5)

Pan.bg 16 яну 2023 | 11:05 views (5666) commentaries(0)
img Българските морски новини № 965

Към морето и Дунава - за напредък!

Специално за Pan.bg от Бургас и нашия Черноморски приятел Ърни Хемингуей

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

На 28 юли 2021 г. в брой № 811 на рубриката "Българските морски новини" публикувахме няколко фотографии на старата база на Параходство "БМФ" в Бургас (16-20).

Триетажната сграда, в която е била разположена базата се намира до някогашната фурна "Солено и сладко" на ул. "Гео Милев".

На 4 май и 6 август 2022 г. в брой № 868 и № 900 на рубриката "Българските морски новини" допълнихме темата с още 5 снимки (11-15) от нашия кореспондент Ърни Хемингуей.

На тях показахме фасадата на същата сграда от страната на ул. "Иларион Макариополски". Видно от снимките вече бе започнало разчистване на вътрешните площи и извозването на отпадъците.

По желание на нашите читатели на 13 август 2022 г. в брой № 903 на рубриката поместихме още 4 актуални снимки (6-8) на кореспондента ни, които потвърдиха, че ремонтните дейности напредват: старата дограма на прозорците бе демонтирана, а извозването на отпадъците бе в заключителен етап.

Освен дограмата бе демонтирана и рекламата на фурна "Сладко и солено", което ни позволи да направим интересно "откритие": под въпросната реклама се намира по-стар фирмен надпис на "Навиагент", чиито офис вероятно също е бил разположен на ул. "Гео Милев" (снимка 10).

Няколко дни след репортажа от 6 август т.г. настъпи поредната промяна: от някогашния внушителен фирмен надпис остана само думата "Параходство" след като "БМФ" и "База Бургас" бяха демонтирани (снимка 7).

Припомняме, че на друго място в Бургас - в индустриалната зона, например е запазена старата емблема на предприятието за производство на рибни консерви "Славянка" (снимка 9).

Днес се завръщаме към темата с още 5 фотографии (1-5), от които е видно, че обновлението на сградата продължава.

Първият етаж е изцяло запазен, а фирмените надписи на "БМФ" и "Навиагент", които напомнят на бургазлии за славното морско минало не са премахнати (снимки 4-5).

Носещите колони на останалите етажи са запазени и укрепени, поставена е нова дограма.

Очаквайте още по темата в близко бъдеще.

Благодарим на Ърни Хемингуей за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg и социалните мрежи https://www.facebook.com/profile.php?id=100082058148292Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ОЩЕ ПО ТЕМАТА: ПРОДЪЛЖАВА ОБНОВЛЕНИЕТО НА НЯКОГАШНАТА БАЗА НА ПАРАХОДСТВО БМФ В БУРГАС (5)

ПРЕДИШНА СНИМКА 15/20 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка