ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ: ВИЖТЕ НОВАТА РАБОТИЛНИЦА ЗА РЕМОНТ НА ЛОДКИ В ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ!

Pan.bg 20 яну 2023 | 13:01 views (14419) commentaries(0)
img Българските морски новини № 967

Специално за Pan.bg от Ченгене скеле и нашия Черноморски приятел капитан Грегорио Фуентес

Както Pan.bg информира читателите вчера, 19 януари "Лодкостоянката в рибарското селище Ченгене скеле вече разполага с изградена по проект работилница за ремонт на плавателни съдове".

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

https://pan.bg/view_article-61-564209-lodkostoyankata-v-chengene-skele-veche-razpolaga-s-rabotilnica-izgradena-po-p.html

Броени часове по-късно нашият кореспондент капитан Грегорио Фуентес допълва темата и ни изпраща поредица от снимки (1-6).

Работилницата се намира в пространството между лодкостоянката, паркинг зоната и ресторанта.

Тя е с площ от около 150 квадратни метра, а в нея ще могат да бъдат ремонтирани до две лодки едновременно. Снабдена е с вода, електричество, има административен офис, баня и тоалетна.

Новата придобивка дава възможност на рибарите да извършват поправки по своите плавателни съдове на закрито без да са изложени на неблагоприятни атмосферни условия.

Пред сградата е изграден и специален подход, който позволява плавателните съдове да достигнат до помещението за ремонт посредством колесар.

Изграждането на работилницата е част от дейностите по изпълнение на Проект "Подобряване на безопасността и условия на труд на рибарите чрез инвестиции в "Специализиран пристанищен обект за обслужване на непромишлен риболов - място за временно укритие на риболовни кораби (покрита лодкостоянка) в акваторията западно от м. Рибарско пристанище (бивша м. Ченгене скеле)".

Проектът е финансиран по Програмата за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г., процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG14MFOP001-4.062, мярка 1.8 "Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки на територията на МИРГ Бургас - Камено".

Подобни работилници вече са изградени в Сарафово и Поморие.

Благодарим на капитан Грегорио Фуентес за снимките и очакваме следващото му включване!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!

Следете морските новини от България в Pan.bg и социалните мрежи https://www.facebook.com/profile.php?id=100082058148292Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ: ВИЖТЕ НОВАТА РАБОТИЛНИЦА ЗА РЕМОНТ НА ЛОДКИ В ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 19/52 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка