ПРОДЪЛЖАВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТА ЗА МОДЕРНИЗАЦИЯ НА РИБАРСКОТО ПРИСТАНИЩЕ В СОЗОПОЛ

Pan.bg 06 май 2023 | 00:12 views (2322) commentaries(0)
img Българските морски новини № 994

Към морето и Дунава - за напредък!

Специално за Pan.bg от Созопол и нашия Черноморски приятел Емилио Салгари

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В Созопол продължава изпълнението на проекта за модернизация на рибарското пристанище, предава корeспондентът на Pan.bg Емилио Салгари.

Договорът за финансирането му бе подписан през м. май 2022 г. от кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев и ръководителя на Програмата за морско дело и рибарство Стефан Бурджев.

Общата стойност на проекта е 750 000 лева без ДДС, а целта му е да се реконструира и модернизира рибарското пристанище в Созопол чрез изграждането на плаващи пирсове, подобряване на инфраструктурата на кейовата стена и площадковите мрежи.

В проекта е заложено изграждането на плаващ пирс № 5, съставен от четири стоманобетонни понтони. Общата дължина на съоръжението е 48 метра, което ще осигури разширяване на капацитета на лодкостоянката за швартоване на по-голям брой плавателни съдове.

Към настоящия момент са в ход две обществени поръчки, свързани с проекта, както следва:

-"Доставка и монтаж на модулна станция за дизелово гориво и бензин за обект "Модернизация на лодкостоянка в пристанище Созопол - етап 2" с прогнозна стойност 45 000 лева.


-"Доставка и монтаж и узаконяване на теглеща стационарна лебедка и колонен конзолен кран за обект "Модернизация на лодкостоянка в пристанище Созопол - етап 2" с прогнозна стойност 100 000 лева.

Крайният срок за получаване на оферти или на заявления за участие за първата процедура е 15 май 2023 г., а за втората - 25 май 2023 г.

Благодарим на Емилио Салгари за снимките и очакваме следващото му включване!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!

Следете морските новини от България в Pan.bg и социалните мрежи https://www.facebook.com/profile.php?id=100082058148292Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПРОДЪЛЖАВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТА ЗА МОДЕРНИЗАЦИЯ НА РИБАРСКОТО ПРИСТАНИЩЕ В СОЗОПОЛ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка