НА 24 МАЙ ОТВАРЯ ВРАТИ НОВИЯТ ПЛАНЕТАРИУМ НА БУРГАС

Pan.bg 21 май 2023 | 22:35 views (7366) commentaries(0)
img Pan.bg

Изграденият от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) нов Планетариум в гр. Бургас ще бъде открит официално на 24 май 2023 г., в 14.00 часа, от кмета Димитър Николов и генералния директор на ДППИ г-н Петър Сеферов.

Всеки ден от понеделник до неделя, в часовете от 10.30 до 19.00, модерното съоръжение ще предоставя възможност на малки и големи да се докоснат до магията на Вселената.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Любознателните посетители ще могат да наблюдават 2D и 3D визуализации в реално време, посредством последен модел оборудване.

По повод Деня на детето – 1 юни, Планетариумът ще посреща безплатно малките любители на галактики, планети и съзвездия в рамките на целия ден.

Разположен на атрактивно място в Зоната за обществен достъп в района на пристанищен терминал Бургас-изток и в близост до Конгресния център, Планетариумът привлича вниманието с нестандартното си архитектурно решение.

Съоръжението представлява блестяща сферична метална конструкция с прожекционен купол от 8 метра в диаметър.

Модерната сграда осигурява лесен достъп на хора в неравностойно положение и позволява организиране на групови посещения, провеждане на изнесени часове по география, физика и астрономия на учениците от Бургас и региона.

Тайните на необятния Космос могат да бъдат наблюдавани от 50 човека едновременно.

С построяването на Планетариума, част от Научен център „ПланетУм“, ДППИ завършва цялостната концепция за оформяне на единен градски образователен център, в който чрез среща с науката по забавен и увлекателен начин деца и родители да придобиват нови знания и умения.

Очаква се новопостроеното съоръжение да се превърне в предпочитана атракция за жителите и гостите на Бургас.

/www.burgas.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


НА 24 МАЙ ОТВАРЯ ВРАТИ НОВИЯТ ПЛАНЕТАРИУМ НА БУРГАС

ПРЕДИШНА СНИМКА 5/23 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка