Вицепремиерът Христо Алексиев подписа Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество между България и Пакистан

Pan.bg 29 май 2023 | 21:57 views (1039) commentaries(0)
img Pan.bg

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество между двете държави.

„Документът гарантира задълбочаване на сътрудничеството в сектора, създаване на взаимни икономически възможности и насърчаване на инвестициите“, заяви Христо Алексиев. Той изтъкна, че Пакистан е важен партньор на страната ни в Южна Азия и традиционно приятелските отношения следва да продължат да се развиват във възходяща посока.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

„С подписването на първия документ в областта на транспорта между България и Пакистан се надявам, че двете държави ще разширят двустранната нормативна база и в други видове транспорт“, посочи вицепремиерът Алексиев.

Двете страни изразиха ясна позиция, че благодарение на Меморандума се предоставя възможност за обмен на опит и добри практики при прилагането на международни инструменти в областта на морския транспорт и държавния пристанищен контрол, насърчаване и улесняване на морската търговия между двете страни, насърчаване на заетостта на морските лица и подобряване условията на живот и труд на моряците, наети на борда на кораби, плаващи под флага на една от договарящите се страни, сътрудничество в областта на защитата на морската среда срещу замърсяване от кораби и др.

С подписването на документа страните се договарят да си сътрудничат за опазването на морската среда от замърсяване от кораби, като този съществено важен сектор за икономиките на страните ще продължи да бъде безопасен, екологосъобразен, енергийно ефективен и сигурен.

/www.mtc.government.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Вицепремиерът Христо Алексиев подписа Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество между България и Пакистан

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка