НОВОСТ ПРИ СЪСЕДИТЕ (3): ТРИ ФЕРИБОТА ОБСЛУЖВАТ ЛИНИЯТА МЕЖДУ НЕА ПЕРАМОС (КАЛЕ ЧИФЛИК) И ОСТРОВ ТАСОС. СНИМКИ НА ФЕРИБОТА "СВ. РАФАИЛ"

Pan.bg 04 сеп 2023 | 16:39 views (2082) commentaries(0)
img Международни морски новини № 28

Специално за Pan.bg от Елефтерос, снимки от нашия Средиземноморски приятел Райко Панчелиев

В началото на август т.г. информирахме нашите читатели за една интересна новост в гръцкото пристанище Неа Перамос - съсредоточаването на три ферибота ("Платитера Тасо", "Св. Рафаил" и "Никитис"), които обслужват увеличения трафик от местния фериботен терминал, наречен "Елефтерос" до о-в Тасос.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Тогава публикувахме снимки на ферибота "Никитис" (1-2), чиито оператор е фирма "Тасос линк".

Днес се завръщаме към темата за новостите в корабоплаването и пристанищата в района на Кавала и о-в Тасос с поредно включване от "Елефтерос".

В настоящия репортаж, благодарение на Райко Панчелиев изпълняваме нашето обещание и публикуваме няколко фотографии на ферибота "Св. Рафаил" (IMO 8734384), който има дължина 80 метра, широчина 18 метра и газене 2,4 метра (снимки 3-7).

В близко бъдеще ще поместим и снимки на ферибота "Платитера Тасо".

Важна подробност - "Платитера Тасо", "Св. Рафаил" и "Никитис" превозват цистерни, камиони и товарни автомобили, а не пасажери.

От предишни репортажи в Pan.bg на нашите читатели вече е известно, че селището Неа Перамос (Кале чифлик) се намира само на 3 км западно от Неа Ираклица и разполага с малка яхтена марина, работилница за ремонт на лодки и яхти, риболовна база и фериботен терминал.

Освен от Неа Перамос фериботни връзки между континента и остров Тасос се осъществяват и от терминалите в Кавала и Керамоти, през които традиционно преминават и голям брой пасажери.

Припомняме, че в началото на юли т.г. информирахме нашите читатели за една интересна новост в пристанището на град Кавала - осигуряването на противопожарен кораб за порта, благодарение на усилията на Янис Пасхалидис, гръцки народен представител за Кавала и о-в Тасос.

Плавателният съд, наименуван "Петракис" (бордови номер 8) акостира в Кавала през октомври м.г.

Благодарим на Райко Панчелиев за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете международните морски новини в Pan.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


НОВОСТ ПРИ СЪСЕДИТЕ (3): ТРИ ФЕРИБОТА ОБСЛУЖВАТ ЛИНИЯТА МЕЖДУ НЕА ПЕРАМОС (КАЛЕ ЧИФЛИК) И ОСТРОВ ТАСОС. СНИМКИ НА ФЕРИБОТА "СВ. РАФАИЛ"

ПРЕДИШНА СНИМКА 2/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка