Живко Константинов с награда "Златна роза" за журналистически материали, посветени на историческото първо плаване на кораб „Св. св. Кирил и Методий“

Pan.bg 27 дек 2023 | 17:44 views (755) commentaries(0)
img Pan.bg

,,Събрали сме се, за да отличим всеки, който допринася за промотирането на прекрасния сектор туризъм, защото това е визитката на страната ни. България притежава много - култура, изкуство и прекрасна природа. Всички вие, които се грижите и продължавате да полагате усилия за развитието на българския туризъм заслужавате не само приз, а и стимул. Ще работим заедно за по-добра устойчивост на сектора. За мен и моят екип важен приоритет е действието. Това води до постигането на целенасочени резултати“.

С тези думи министърът на туризма Зарица Динкова приветства гостите на церемонията по връчването на годишните награди в туризма, която се състоя в София.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Събитието се проведе под патронажа на министър-председателя на Република България акад. Николай Денков, който в специално видео обръщение поздрави Министерството на туризма и всички присъстващи.

Сред официалните лица бяха председателят на Парламентарната комисия по туризъм Ертен Анисова, народни представители, проф. Николай Изов, ректор на Националната спортна академия, проф. Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, посланици, кметове, представители на академичната общност, бизнеса, туристическите организации, медии и др.

Победителите във всичките категории – 4 професионални, 4 художествени и традиционната голяма награда „Изборът на българите“, получиха традиционната статуетка, запазена марка на конкурса и символ на страната ни - българската роза, изработена от Димитър Германов, а заелите втори и трети места - грамоти на Министерството на туризма.

Церемонията по връчването на статуетките беше открита от министър Динкова, която връчи голямата награда „Изборът на българите“ заедно с ученика от Софийската Професионална Гимназия по туризъм Димитър Цветков на Димо Димов, кмет на община Провадия, за Крепостта Овеч.

Първото място в категорията „Туристическа атракция/обект/събитие“ бе връчена от Ертен Анисова на Гагик Аракелян за комплекс „Ханът“. Проф. Николай Изов поднесе отличие на Петър Добрев, кмет на село Неофит Рилски за туристическа дестинация.

Категорията „Специализиран туризъм“ връчи проф. Мариела Модева - съветник на министъра на туризма, а призът бе получен от Борис Борисов от Bulgarian Golf Tours. Статуетката в категория „Иновации“ взе Цанко Колев от Юртов лагер „Наедно“, която бе поднесена от проф. Румен Драганов.

Втората част на церемонията бе посветена на постиженията на медиите, отразяващи туризма. Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева поднесе статуетка (запазената марка на конкурса и символ на страната ни - българската роза) за „Журналистически материал в телевизия“ на Живко Константинов.

Призът на Живко Константинов е за епизодите, посветени на историческото първо плаване на българския военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“.

На страницата на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" е публикуван неговият коментар:

"Признанието е преди всичко за смелия екипаж на кораба, както и за всички български учени и антарктици, които всяка година рискуват живота си, за да прославят името на България! Част от визитната картичка на страната ни по света! Наградите ще изпратя със следващата група, която ще ги отнесе на борда на кораба, където им е мястото! Благодаря на проф. дн Христо Пимпирев, флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, капитан II ранг Николай Данаилов, както и на всички моряци, които заслужават високото отличие! Пълен напред!"


Със съкращения /www.tourism.government.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Живко Константинов с награда "Златна роза" за журналистически материали, посветени на историческото първо плаване на кораб „Св. св. Кирил и Методий“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка