Рига ще намери средства за разполагането на американски войски в Латвия

Pan.bg 13 юли 2020 | 13:34 views (10767) commentaries(3)
img
"Министърът на отбраната Артис Пабрикс изрази готовността си да заплати за пристигането на още американски войски в Латвия, разбира се, не от собствения си джоб. Подобно желание изрази Пабрикс, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви частично изтегляне на войските от Германия", пише "Sputnik Латвия".
Както подчерта Пабрикс, "важно е да се запази присъствието на значителни американски сили в непосредствена близост до източната граница на НАТО." Следователно, както каза министърът, Латвия е готова да приеме част от военния контингент на САЩ, като покрие и разходите, свързани с разполагането на тези войски. Според Пабрикс, „като наблюдаваме промените в глобалната политика и гарантираме, че Балтийският регион и останалата част от Европа ще бъдат в безопасност в бъдеще, е важно да се засили трансатлантическата връзка - както в рамките на НАТО, така и в Европейския съюз“.
Министърът признава, че разсъжденията на президента на САЩ са "разбираеми". Според Пабрикс, Тръмп иска „всяка държава да засили своите национални отбранителни способности, а не да разчита само на подкрепата на своите съюзници“.
Артис Пабрикс припомни, че „вече няколко години Латвия със своите разходи за отбрана от 2% от БВП е сред страните, които американците наричат добър пример“.
Министърът на отбраната добавя, че „ако част от американските войски се изтеглят от Германия, тогава в интерес на Латвия да се осъществява в съответствие с настоящите предизвикателства за сигурността, а именно американските войски да бъдат разположени по-близо до източната граница - в Полша и балтийските страни“.

"Sputnik Латвия"
Снимка: © "Sputnik Латвия"

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  бай Пердах 14 юли 2020, 07:57
   
  11
   
  10

  Дали няма да поискат да разположат американски войски и в България?

 2. #2
  Borei 14 юли 2020, 12:38
   
  13
   
  53

  Отговор на коментар: #1

  Не ги подсещай само!

  Веднага ще се появят и "наши" задници, които искат да бъдат напълнени със зелена хартия, а България, кучета я яли!!!

 3. #3
  Камшик 28 юли 2020, 11:31
   
  57
   
  15

  Да......За 1 година никаква промяна - свърталище на комуноиди и руски подлоги. Ама май вече са останали само 2-3 бухала.
  Ай до 2021-ва
  :)))))))

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка