НАТО похвали реформите в Грузия

Pan.bg 15 юли 2020 | 11:26 views (9355) commentaries(0)
img Pan.bg
Редовно заседание на комисията НАТО-Грузия се проведе в Брюксел под председателството на грузинския външен министър Давид Залкалиани и заместник генералния секретар на НАТО Мирча Джоан, по време на което беше дадена висока оценка на реформите в Грузия, информираха от пресцентъра на грузинското външно министерство.
Съюзниците отново изразиха намеренията си да оказват „силна подкрепа на Грузия по пътя й към НАТО", като подчертаха успеха й като страна, която е "след дипломирането". Освен това срещата даде положителна оценка на реформите по отношение на отбраната и сигурността и укрепването на демокрацията в страната.
Беше отбелязано и значението на участието на Грузия в процеса на осигуряване на безопасността в Черно море. Държавите-членки на Алианса изразиха готовност да допринесат за практическата реализация на решението за засилване на сътрудничеството с Грузия и Украйна в Черноморския регион.
Активното участие на Грузия в мироопазващата мисия в Афганистан също беше високо оценено. Страните също приветстваха по-нататъшното укрепване на практическите механизми за сътрудничество между НАТО и Грузия, включително процеса на актуализиране на основния пакет НАТО-Грузия, което ще създаде допълнителни възможности за интеграция на страната в Алианса“, завършва комюникето на грузинското външно министерство.

Пресс-служба МИД Грузии
Снимка: © NATO International

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка