44 ГОДИШНА ЖЕНА ПОЧИНА ВЪВ ВРАЦА ДОКАТО ЧАКА ПРЕД СПЕШНОТО ОТДЕЛЕНИЕ

Pan.bg 01 фев 2022 | 22:32 views (966) commentaries(0)
img
pan.bg

Проверяват смъртта на 44-годишна жена от село Пудрия. Според информация на близките ѝ тя чакала 40 минути пред регистратурата на Спешното отделение, съобщи Нова телевизия.

Вторият й съпруг, с когото живеела, помолил за помощ на телефон 112, но след като линейка така и не дошла, той я закарал сам до Спешното. Именно там жената изпаднала в безпомощно състояние, според свидетели, пред очите на детето си. Час по-късно е починала пред очите на 4 годишното си дете.

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова възложи на Изпълнителна агенция "Медицински надзор" проверка по случая с починалата 43-годишна жена в МБАЛ "Христо Ботев", Враца.

Проверени ще бъдат както Центърът за спешна медицинска помощ във Враца заради твърдението, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, така и действията на медицинския персонал в лечебното заведение в областния град.

РЗИ Враца също ще влезе на проверка в МБАЛ "Христо Ботев".

Министърът на здравеопазването проведе разговор с директора на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев, който информира за всички известни до момента факти и обстоятелства по случая и за предприетите в тази връзка действия.


Случаят се разследва

Окръжната прокуратура във Враца също се самосезира по случая. В хода на разследването ще бъдат изяснени всички обстоятелства относно настъпилата смърт на пациентката. Предстоят разпити на свидетели, дежурните медицински лица, както и последователността на техните действия. Възложената съдебномедицинска експертиза следва да установи причината за смъртта на жената.

На разследващите е указано да изискат и приложат заверени преписи от цялата медицинска документация, както и всички други относими документи, в т.ч. да бъдат установени действията на длъжностните лица, приемащи сигнали на телефон за спешни случаи 112. Предстои цялостна проверка на стореното от медицинските лица за спасяване живота на болната, техни евентуални пропуски и бездействия с оглед престъпление по чл. 123 НК - причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка