Директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ е на работно посещение в Австрия

Pan.bg 19 сеп 2023 | 16:10 views (200) commentaries(0)
img Pan.bg

По покана на австрийското Федерално министерство на вътрешните работи се проведе работна среща между директора на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов и ръководителя на департамент "Оперативен граничен мениджмънт и полиция за чужденците" генерал-майор Бертхолд Хубергер.

По време на срещата бяха обсъдени основните мерки, които двете страни прилагат в усилията си за справяне с незаконната миграция и напредъкът на българската гранична полиция.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Главен комисар Златанов представи постигнатите в тази насока резултати, като изрази категоричната ангажираност на българските власти за охрана на външната граница на ЕС с Турция и превенция на вторичните движения в посока Централна и Западна Европа.

Той потвърди категоричната позиция за отпадане на ветото спрямо България и Румъния и готовността за присъединяване на двете държави към Шенгенското пространство.

Бяха представени статистически данни, като към австрийската страна бе отправено предложение за обмен на информация относно заловените в Австрия лица, които посочват че са преминали транзитно през България.

По този начин българските власти ще могат да предприемат необходимите действия и ще се постигне повече прозрачност относно действителната ситуационна картина.

Ще се изведат тенденциите в развитието на миграционните процеси и ще се даде възможност за своевременна промяна на стратегическите планове за противодействие на незаконната миграция.

/www.mvr.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ е на работно посещение в Австрия

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка