За 38-и път се отбелязва Международният ден на доброволеца - 5 декември

Pan.bg 05 дек 2023 | 21:15 views (268) commentaries(0)
img Pan.bg

Инициативата на ООН стартира през 1985 година

На тази дата Световната организация приканва всички правителства и неправителствените организации да изразят своята благодарност към доброволците като популяризират и подкрепят тяхната дейност.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Всяка година се реализират различни инициативи, които имат за цел да покажат хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота в обществата и на нуждаещите се от помощ.

На територията на нашата страна има изградени 263 доброволни формирования, в които членуват близо 3 500 човека. Ежегодно тези сърцати мъже и жени участват в локализирането и ликвидирането на над 500 произшествия.

През 2023 година българските доброволни формирования активно участваха в справянето с редица бедствени ситуации и произшествия - при овладяването на възникнали пожари край Хисаря, Свиленград, Ивайловград, при наводненията на територията на Царево, както и в международната мисия в пещерата Морджа, Турция и усложнената зимна обстановка в началото на този месец.

През месец февруари т.г. два екипа от доброволци се включиха в спасителните дейности след земетресението в Р Турция. Те помогнаха пряко за спасяването на 31 човешки живота.

Припомняме, че през 2014 година е създадена Националната асоциация на доброволците в Р България.

Целта на организацията е да подпомага процеса по създаване, поддържане и развитие на активна и ефективна мрежа от доброволци, която да бъде в помощ на професионалните служби в превенцията на риска, овладяването на бедствия и отстраняването на последствията от тях.

/www.mvr.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


За 38-и път се отбелязва Международният ден на доброволеца - 5 декември

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка