Структурно звено на дирекция „Жандармерия“ започва работа в Харманли

Pan.bg 09 фев 2024 | 15:26 views (1332) commentaries(0)
img Pan.bg

Необходимостта от създаването на структурно звено на дирекция „Жандармерия“ в Харманли е обусловена от обширната площ и наличието на граници, заяви заместник-министър Христо Стефанов.

Основен приоритет на групата ще бъде работа в малките населени места, контакт с хората и кметовете, особено в труднодостъпните райони, където по-трудно се осигурява полицейски ресурс, коментира заместник-министърът.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Съставът на звеното ще е от около 10 служители, оборудвани с 5 автомобила. Основната цел е борбата с конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред и сигурност на територията.

Силите ще са позиционирани в Харманли и ще са на подчинение на „Зоналното жандармерийско управление“-Кърджали. Те ще ползват помещения, предоставени от община Харманли, поясни директорът на главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ главен комисар Димитър Андонов.

По думите на заместник - главния секретар на МВР Димитър Кангалджиев служителите на ОДМВР Хасково и тези от дирекция „Жандармерия“ отдавна работят в професионален синхрон.

Той изрази увереност, че със създаването на жандармерийската група в Харманли доброто взаимодействие ще бъде надградено и видно в ежедневната им работа.

Очакванията са жандармеристите да бъдат включвани и в провеждането на специализираните полицейски операции.

/www.mvr.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Структурно звено на дирекция „Жандармерия“ започва работа в Харманли

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка