Снимки: Приключи учението „Отговор 24“

Pan.bg 12 фев 2024 | 18:13 views (563) commentaries(0)
img Pan.bg

Целта на проведеното на 9 февруари т.г. в централната част на София учение „Отговор 24“ бе да се провери готовността за реакция на органите за управление и силите за реагиране на национално и териториално ниво.

В тренировъчните действия участваха около 200 представители на Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната, Министерството на здравеопазването, Прокуратурата на Република България, ДАНС, НСО, Столичната община и БЧК.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Сценарият предвиждаше прогресивно усложняване на оперативната обстановка и възникване на няколко последователни кризисни ситуации, в резултат на което ангажираните ведомства изпълниха задачи на няколко точки в София. Бяха проиграни различни елементи от плановете по установяване, неутрализиране и задържане на въоръжена група, както и оказване на медицинска помощ на пострадали хора.

Тренировката провери в реално време нивото на координация и възможностите на реагиращите структури за обмен на информация и вземане на бързи и адекватни решения.

В рамките на учението бяха оповестени представителите в Националния оперативен щаб, които се събраха на съвещание, ръководено от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Последното подобно пълномащабно учение е правено през 2016 година.

/www.mvr.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Снимки: Приключи учението „Отговор 24“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка