​Фото-око: София е домакин на специализиран българо-японски-Западни Балкани семинар

Pan.bg 29 фев 2024 | 11:05 views (713) commentaries(0)
img Pan.bg

Специализиран българо-японски-Западни Балкани семинар на тема „Подобряване на разбирането за управление на риска от бедствия“ се провeде на 28 февруари в София.

Целта на форума, финансиран по бюджетна програма „Международно сътрудничество за развитие и хуманитарна помощ“ на МВнР за 2024 г., е повишаване на административния капацитет на структурите с компетенции в областта на управлението на риска от бедствия в страните от Западните Балкани.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

„Сътрудничеството е от ключово значение за изграждането на устойчива система за управление на риска от бедствия“, заяви заместник-министър Ценкин в приветствието си към участниците в семинара.

Той подчерта значимостта на инициативата, съчетаваща огромния опит на Япония и добрия диалог на България със страните от региона, особено по отношение на осигуряването на безопасността на гражданите.

Н.Пр. Мичигами Хисаши пожела форумът да допринесе за практически идеи за бъдещи стъпки за повишаване на осведомеността в областта на управлението на риска от бедствия.

Подчертавайки дългогодишните приятелски отношения между България и Япония, заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова акцентира върху съвместни усилия на водещи експерти за оказване на активна подкрепа за страните от Западните Балкани.

/www.mvr.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


​Фото-око: София е домакин на специализиран българо-японски-Западни Балкани семинар

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка