Снимки: Главният секретар на МВР проведе работна среща с офицера по сигурността в посолството на Япония в София

Pan.bg 29 мар 2024 | 07:33 views (735) commentaries(0)
img Pan.bg

Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев проведe работна среща с г-жа Такеучи Йошие, офицер по сигурността в посолството на Япония у нас.

Двамата изразиха общата позиция, че предизвикателства, формулирани от геополитическата ситуация, изискват активно оперативно сътрудничество.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Главен комисар Коцев запозна госта си с приоритетите на ръководството на вътрешното ведомство, по които се работи целенасочено и интензивно – ефективно противодействие на нелегалната миграция, сигурна охрана на границата, пътната безопасност.

Подчерта, че постигнатата трайна тенденция на спад на нелегалната миграция се дължи на предприетите от ръководството на МВР целенасочени мерки в тази посока – увеличен граничния състав, усилено оперативното взаимодействие с турските партньори, провеждане на регулярни срещи в рамките на тристранния център, изграден на ГКПП-Капитан Андреево. В базовия фокус на работата е и професионалната подготовка на състава.

Главният секретар на МВР категорично заяви ангажираността в охраната на границата при прилагането на шенгенските процедури по въздух. Отпадането на граничните проверки за страни от Шенген, не означава отпадане на полицейския контрол, ще съсредоточим внимание на оперативната работа, на анализа на риска, но няма да намалим мерките за сигурност.

Главен комисар Коцев оцени установения редовен диалог с посолството на Япония в София и като пример за това посочи успешното провеждане на ежегодната българо-японска инициатива в полза на държавите от Западните Балкани.

Припомни, че през настоящата година, в периода 27-29 февруари, бе реализиран семинар под надслов „Подобряване на разбирането за управлението на риска от бедствия“ с домакин - ГДПБЗН.

В рамките на срещата г-жа Такеучи сподели добри практики в областта на пътната безопасност, както и казуси, по които все още се работи. Бе коментирана възможността за споразумение за взаимно признаване на свидетелствата на правоуправление на българските и японските граждани. Главният секретар на МВР запозна госта си и с хода на разследването, свързано със загинал при катастрофа у нас японски гражданин.

Потвърдено бе желанието за продължаване на ползотворното двустранно сътрудничество в областите от взаимен интерес – управление на риска при бедствия и аварии, противодействие на организираната престъпност и тероризма.

www.mvr.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Снимки: Главният секретар на МВР проведе работна среща с офицера по сигурността в посолството на Япония в София

ПРЕДИШНА СНИМКА 3/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка