19 реновирани приемни за граждани по изпълняван от ГДНП проект

Pan.bg 15 апр 2024 | 10:53 views (709) commentaries(0)
img Pan.bg

В резултат на изпълнението на проекта бяха реновирани 19 приемни за граждани, ситуирани в райони с компактно ромско население и бе доставена и монтирана мобилна приемна в с. Първенец“, съобщи по време на заключителна среща за работата по проекта комисар Венелин Младенов, началник на отдел „Охранителна полиция“ в ГД „Национална полиция“.

Той открои и проведените обучения на полицейски служители за повишаване на компетентността за ранно разпознаване на признаци за радикализация в различните ѝ форми с оглед използването на адекватни превантивни механизми.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

„При подготовката на програмата за обучение бяха приложени опитът и добрите практики на Австрия, Италия и Испания, а по време на пилотното обучение на обучители за лектори бяха поканени двама експерти от Франция“, посочи още комисар Младенов, отчитайки изпълнението на заложената основна цел - подобряване на координацията и доверието на ромското общество към полицията.

Доказателство в тази посока е социологическо проучване, проведено в началото на 2023 и на 2024 година, което показва 36% повишено доверие в края на работата по проекта.


Проектът „Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество“ е финансиран по програма „Вътрешни работи“ на Норвежкия финансов механизъм за периода 2014 – 2021 г.

Той приключва официално на 30 април тази година и обединява комплекс от мерки, чиято цел е постигането на по-добри условия както за работа на полицейските служители, така и за повишаване на доверието в правоприлагащите органи.

Главна дирекция „Национална полиция“ е бенефициент по проекта. А дейностите по него са реализирани в партньорство със СДВР и девет областни дирекции на МВР - Бургас, Варна, Видин, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Стара Загора и Ямбол.

/www.mvr.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


19 реновирани приемни за граждани по изпълняван от ГДНП проект

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка