Министър Калин Стоянов с отличие от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за висок принос и сътрудничество в областта на Регионалната сигурност

Pan.bg 10 май 2024 | 11:18 views (348) commentaries(0)
img Pan.bg

На среща с преподаватели и студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ министърът на вътрешните работи Калин Стоянов беше отличен с грамота за изключителен принос и сътрудничество в областта на Регионалната сигурност. Отличието му беше връчено от професор д.н. Климент Найденов - декан на Геолого-географския факултет на университета, под чието ръководство в Алма Матер се обучават студентите от катедра „Регионално развитие“.

„Днес, когато отбелязваме Деня на Европа, ние не само празнуваме мира и единството, които Европейският съюз символизира, но и подчертаваме нашата ангажираност към обезпечаването на сигурността в региона. Сътрудничеството на нашата институция със Софийския университет показва колко е важно да се интегрират академичните знания и практическият опит в областта на сигурността. През последните години всички ние сме свидетели на все повече конфликти в международен план и на свързаните с тях последствия като мигрантски кризи и повишена заплаха от тероризъм в отделни региони“, заяви министър Стоянов. „С навлизането на съвременните комуникационни и компютърни технологии в системите за осигуряване на сигурността, за МВР е от голяма важност да разполага с добре подготвени и висококвалифицирани специалисти, които да проектират, внедряват и поддържат тези системи. Затова, с тази съвместна инициатива със Софийския университет, ние имаме за цел да осигурим на студентите и на младите хора в страната не само познания, но и практически опит в тези изключително актуални области от нашето ежедневие. От друга страна, студентите ще имат възможност да се запознаят от близо с работата на нашата институция, с възможностите за професионално развитие, като по този начин разчитаме да задържим повече млади специалисти тук в страната ни“, допълни още министър Стоянов.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

„През изминалата една година в Софийския университет бяха акредитирани няколко магистърски програми с изключителна важност в сферата на Регионалната сигурност. Това са специалностите Геопространствено разузнаване и анализи, Комуникационни технологии в сигурността и Гео-информационни технологии при управлението на кризи“, съобщи проф. Климент Найденов. „Съвместно с екипа на МВР сме фокусирани върху това да реализираме обмен на опит между експертите на министерството и наши преподаватели, както и да проведем стажове за нашите студенти от тези магистърски програми, с което да осигурим възможност на младите хора да придобият практически опит в реална среда“, допълни проф. Найденов.

Сред гостите на церемонията в Софийския университет бяха също заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров и главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев.

www.mvr.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Министър Калин Стоянов с отличие от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за висок принос и сътрудничество в областта на Регионалната сигурност

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка