Служители на Дирекция „Вътрешна сигурност“ участваха в създаването на дигитална методика за антикорупционно обучение

Pan.bg 24 юни 2024 | 09:30 views (290) commentaries(0)
img Pan.bg

На заключително събитие, проведено на 19 юни т.г., Дирекция „Вътрешна сигурност“ отчете постигнатото по проект „Европейско партньорство за етика и почтеност“. Основната цел, залегнала в изпълняваните дейности, е да бъде повишен капацитетът на антикорупционните организации и обучителни институции при прилагането на обучения в тази област.

В рамките на двугодишния период българските експерти, заедно с колегите си от Румъния, Испания, Италия и Латвия, създадоха комплексна учебна методика за противодействие и превенция на корупционното поведение и за подобряване интегритета на полицейските служители. Систематизираните техники и похвати са описани в три отделни програми, които са тествани в пилотни семинари, реализирани от служителите и представителите на участващите в проекта организации.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Всички партньори допринесоха за създаването на този продукт. Благодаря на колегите от Академията на МВР и Института по психология на вътрешното министерство, които също се включиха активно в реализирането на дейностите. Целевите групи на създадените обучителни програми не са само за служителите на държавните институции, но и за представителите на академичната общност и структурите на гражданското общество, които да приложат в своята дейност, обобщи резултатите по проекта Вера Методиева, експерт в Дирекция „Вътрешна сигурност“Бюджетът на проект „Европейско партньорство за етика и почтеност“ е за 221 500 евро. Финансирането е осигурено по програма „Еразъм +“. Партньори на Дирекция „Вътрешна сигурност“ са Главна дирекция „Антикорупция“ към Министерството на вътрешните работи на Румъния, румънският образователен център „Мултифункционален Шенген”, Институтът за обществена сигурност – Каталуня, Испания, Католически университет - Милано, Италия и латвийското Училище по публична администрация.

www.mvr.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Служители на Дирекция „Вътрешна сигурност“ участваха в създаването на дигитална методика за антикорупционно обучение

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка