ОДМВР-Перник с годишна награда за „Инициативи в подкрепа на безопасността на движението по пътищата“

Pan.bg 30 юни 2024 | 06:52 views (456) commentaries(0)
img Pan.bg

ОДМВР-Перник бе отличена в годишните награди „Инициативи в подкрепа на безопасността на движението по пътищата“, част от фестивала по случай Националния ден на безопасността на движението по пътищата - 29 юни. Наградата получи комисар Йордан Дундаков, началник на отдел „Охранителна полиция“ за трите инициативи на дирекцията - „Инспектор по коланите“ , „Молитва за път“ и „Скоростта убива“.

„Инспектор по коланите“ е насочена към едни от най-малките участници в движението по пътищата - децата от първи клас. Идеята е още от най-ранна възраст те да придобият навик за използване на обезопасителните системи. В рамките на програмата всяко дете получава мини „полицейска значка“ и след като седне на задната седалка в семейния автомобил и си постави колана, да напомни на родителите си и те да се обезопасят. През учебната 2023 - 2024 година всички 980 първокласници на територията на област Перник са преминали през програмата. Крайната цел е да няма пострадало дете по време на превоз в семейния автомобил.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

„Молитва за път" е друга инициатива, насочена към шофьори, които получават първото си свидетелство за управление. Всеки един от тях, заедно с документа си, получава и талон с православна молитва за път, като текстът, дизайнът и изработката са изготвени със съдействието на архимандрит Никанор, игумен на Църногорския манастир.

Кампанията „Скоростта убива“ е реализирана чрез презентация, филм и фотоалбум с кадри от настъпили поради висока скорост тежки пътни инциденти. Насочена е най-вече към кандидат-водачите и млади хора, като целта е нагледно да се обясни до какви необратими последствия може да доведе неразумното шофиране. За цялата 2023 г. в кампанията са включени 1 199 кандидат-водачи.

В рамките на инициативите, посветени на Националния ден на безопасността на движението по пътищата, днес в центъра на столицата служители на СДВР направиха демонстрация на полицейски ескорт, а колегите им от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ показаха умения по гасене на запалил се автомобил. Специално участие в инициативите, посветени на Деня, имаха и служители от отдел „Пътна полиция“, ГДНП, които представиха нова полицейска техника на площад „Княз Ал. I Батенберг“.

www.mvr.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ОДМВР-Перник с годишна награда за „Инициативи в подкрепа на безопасността на движението по пътищата“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка