Министър Стоянов направи първа копка на строителството на нова сграда, в която ще се изготвят новите български документи за самоличност

Pan.bg 02 юли 2024 | 06:58 views (381) commentaries(0)
img Pan.bg

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и Йозеф Мюлбауер, собственик на фирмата-изпълнител, направиха първа копка на сградата, предназначена за Центъра за персонализация на български лични документи. Вътрешният министър коментира, че през последните няколко месеца е преодоляно едно сериозно предизвикателство с изготвянето на голям по обем документация, изискана от фирмата изпълнител. Министър Стоянов подчерта, че има уверението, че до края на годината новата сграда ще е факт и изрази надежда, че служителите ще заработят там в първите месеци на идната година. Министърът поясни още, че в тази сграда ще се изготвят новите лични документи, които към момента се изработват във временен пункт.
На церемонията присъстваха зам.-министър Стоян Темелакиев, главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, директорът на ДБДС Стоян Стефанов и други гости.

Министър Калин Стоянов отговори и на журналистически въпроси. Той потвърди, че е приел поканата да бъде част от проектокабинета на Росен Желязков, след разговор през изминалите почивни дни, по време на които са обсъдени приоритетите на МВР, както и свършеното до момента. Вътрешният министър подчерта, че предложението да бъде част от проектокабинета не означава, че кандидатурата му е политическа.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Министър Стоянов коментира успешната реализация, в рамките на която бе разбита печатница за неистински парични знаци в Провадийско. Той уточни, че от началото на годината до момента е имало около 150 случая, предимно в София и на територията на Перник за прокарване на неистински парични знаци, предимно с номинал 100 лв. В рамките на операцията са задържани двама, единият от които непълнолетен, и то в процес на работа, при претърсването са иззети множество флашки, с файлове за предпечатна подготовка на банкноти с номинал 10, 20, 50 и 100 лева, както и 50 и 100 евро.

От края на миналата седмица е приключила обществената поръчка и има закупени и доставени 1000 броя бодикамери, които ще бъдат раздадени на служители на Пътна полиция, съобщи още министър Стоянов.

www.mvr.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Министър Стоянов направи първа копка на строителството на нова сграда, в която ще се изготвят новите български документи за самоличност

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка