Кобрата и НСБ в спор: Той не плащал задължения, "Белмекен" – занемарена

Pan.bg 21 фев 2020 | 17:14 views (1125) commentaries(0)
img
dnes.bg
Кубрат Пулев влезе в задочен спор с Националната спортна база. Той заяви, че високопланинската база за подготовки "Белмекен" е "престъпно занемарена", от там пък обявиха, че той не е плащал своите задължения.

Кобрата обаче категорично заяви, че няма да плати задълженията си, тъй като това са лихви, съобщава Gol.bg.

"Това са 2500 лв. лихви. Ако бяха се обадили на моята счетоводителка, тя щеше да го плати това нещо. Това са някакви забавени 5000 лв. и те са сложили 2500 лв. лихви. Няма да бъдат погасени", отсече Пулев.


Кобрата обвини ръководството на спортната база в незаинтересованост.

"Трябвали 5 млн. лв. Това са оправдания. Не значи, че не може да се направи нещо, което да са частични ремонти постоянно, които да възстановяват базата", настоя Пулев.

От Национална спортна база определят като неприемливи и противоречащи на истината твърденията на Кобрата за състоянието на високопланинския спортен комплекс "Белмекен".

"Ръководството на Национална спортна база ЕАД определя като неприемливи и противоречащи на истината твърденията на господин Кубрат Пулев за състоянието на високопланинския спортен комплекс "Белмекен", изнесени в публичното пространство. Останахме неприятно изненадани от демонстрираното негативно отношение към спортния комплекс, в който винаги е получавал необходимото внимание и удобства - така, както и всички останали спортисти.

От там посочват, че в спортен комплекс "Белмекен" непрекъснато се извършват текущи ремонти и подобрения на базата на различна стойност.

"В края на 2016-а и началото на 2017 година бе извършено сериозно обновяване на комплекса за над 400 хиляди лева. Именно в този период бе изградена новата сауна, която споменава г-н Пулев. Сауната отговаря на всички стандарти и покрива нуждите на цялата база. Всяка една дейност от извършените строително-монтажни работи е надлежно документирана и осчетоводена. В момента извършваме повторна проверка на тази документация и сме готови да я предоставим на всички компетентни органи.

Става ясно, че се закупуват и нови машини и спортни съоръжения, както и различна техника за поддръжка.

"Съгласни сме с Кубрат Пулев, че "Белмекен" има нужда от пълна модернизация в съответствие с водещите подобни комплекси в страни като Германия, например. За пълна модернизация на базата обаче са нужни около 5 милиона лева. За съжаление, към момента НСБ не е в състояние да отдели такава голяма сума само за един от своите обекти, тъй като това означава да лиши много други спортни федерации и клубове от адекватни услуги", посочват от "Белмекен".

"Със съжаление отбелязваме, че някои от спортистите, които използват "Белмекен" бавят плащанията си и то повече от година. Един от тях е господин Кубрат Пулев. Господин Пулев забави плащанията си към спортната база на Белмекен с повече от година. Той дължеше около 5 хиляди лева за тренировъчната си подготовка преди мача в Лос Анджелис, използване на боксов ринг и за реклама. Погаси тези задължения едва в началото на месец февруари. И в момента Кубрат Пулев има задължения към НСБ – "Арена Армеец" има да взема още над 3700 лева поради нанесени щети след проведената мащабна гала вечер на 27-ми октомври 2018 година.

Oт НСБ посочват още, че доскоро самият Пулев бе сред големите привърженици на спортния комплекс. Многократно в свои публични изяви е изтъквал добрите условия и преимущества именно на ВКС "Белмекен". "Всички са много впечатлени от базата. Белмекен е една уникална база, такива има малко по света. Чувствам се отлично след подготовката на Белмекен – най-добрата база, със своята природа, въздух, храна…Неслучайно спортисти идват от цял свят", казва Кубрат Пулев в друго свое интервю.

Ръководството съобщава, че заради изнесените твърдения е започната проверка по заповед на изпълнителния директор на Национална спортна база ЕАД Пламен Манолов. Със същата заповед е назначена и 4-членна комисия, която да извърши в най-кратки срокове одита на спортния обект. Срокът на назначената проверка е 15 дни.
По публикацията работи: Боряна Павлова

Прочети още на: https://www.dnes.bg/top-novini/2020/02/21/kobrata-i-nsb-v-spor-toi-ne-plashtal-zadyljeniia-belmeken-zanemarena.439771
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка