Европейското първенство по ветроходство в клас Лазер - Варна 2021 се отлага за октомври

Pan.bg 02 апр 2021 | 13:59 views (2307) commentaries(0)
img Българската федерация по ветроходство (БФВ) съобщава, че поради усложнената епидемична обстановка в Европа и Света, провеждането на Европейското първенство Лазер Варна 2021 се отлага за края на месец октомври 2021. Подадените заявки са валидни, като отново ще бъдат отворени на 24-ти август 2021 г.

https://www.bulsaf.bg/?p=6977&lang=bg_BG

Припомняме:

Варна започна подготовка за Европейското първенство по ветроходство

Варна започна подготовка за Европейското първенство по ветроходство в клас "Лазер", планирано за периода 15-22 май в района на Морска гара.

Формата за заявки вече е достъпна и през първите дни вече има записани над 100 състезатели от 26 държави, сред които традиционните европейски сили като Франция, Великобритания, Германия, Полша, Италия.

Извън Стария континент заявки за участие са подадени от САЩ, Канада, Индия, Япония и др. Организатори на международната проява са Българската федерация по ветроходство и СК „Черно море Бриз“, с домакин Община Варна.

За седемте състезателни дни се очаква във Варна да пристигнат 350 състезатели от 40 държави.

Морската столица се готви за това състезание повече от три години, провеждайки три кръга от Европейската купа през 2018, 2019 и 2020 г., които бяха генерална репетиция както от организационна гледна точка, така и за състезателите.

„Лазер“ е един от най-динамичните и интересни класове. Достъпен за всички възрасти - от деца до ветерани, той е и най-практикуваният в световен мащаб с над 215 000 яхти.

Надпреварата ще бъде в двата олимпийски класa за жени и мъже - "Лазер"- Радиал и "Лазер"- Стандарт.

Това е последното голямо състезание преди олимпиадата в Токио, поради което е сред най-важните ветроходни състезания за годината, съобщават от дирекция „Спорт“ към Община Варна. /www.varna.bg/

https://www.pan.bg/view_article-76-536779-varna-zapochna-podgotovka-za-evropejskoto-pyrvenstvo-po-vetrohodstvo.html
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка