Българската федерация по ветроходство очаква нови проекти по Програмата за развитие на спортните клубове-2023

Pan.bg 16 яну 2023 | 07:38 views (841) commentaries(0)
img Pan.bg

На уеб-страницата на Министерството на младежта и спорта е публикувана Програма за развитие на спортните клубове за 2023 г., съобщава Българската федерация по ветроходство (БФВ).

Всички клубове на БФВ, които ще кандидатстват с проект за финансиране от Министерството на младежта и спорта по програмата за 2023 г. следва да изпратят съответната таблица с необходимата информация в срок до 20 януари 2023 г.

Програмата е разработена в съответствие с един от основните приоритети на Министерството на младежта и спорта – развитие и утвърждаване на спорта за високи постижения и е в съответствие с действащата нормативна уредба.

Съобразена е с целта и основните функции и задачи на спортните клубове, членове на лицензираните спортни федерации, за обучение, усъвършенстване на физическите качества и уменията на спортистите и ефективното им реализиране в спортни състезания.

Програмата се изпълнява на територията на Република България и обхваща:

-спортни клубове, членове на лицензирани спортни федерации по вид спорт, финансирани по Програмата за развитие на спорта за високи постижения за 2021 г. и Програмата за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 г.;

-спортни клубове, членове на лицензирани спортни федерации за спорт за хора с увреждания, финансирани по Програмата за развитие на спорта за хора с увреждания за 2021 г. и 2022 г.

Спортните клубове, членове на лицензирани спортни федерации, посочени в раздел IV, могат да кандидатстват само с един проект по Програмата.

Финансирането на Програмата се осигурява от бюджета на Министерството на младежта и спорта в рамките на програмния бюджет за 2023 г.

Срокът за кандидатстване е 20 януари 2023 г.

Връзка към програмата http://mpes.government.bg/Pages/Programmes/Default.aspx?evntid=2CFVH2FqvvA%3d
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка