Румен Радев: Спортът изгражда психическа и физическа устойчивост в младите хора, които са необходими качества за развитието ни като успешна държава във все по-конкурентен свят

Pan.bg 23 юни 2024 | 09:27 views (377) commentaries(0)
img На церемония на „Дондуков“ 2 президентът отличи младежи, постигнали високи резултати в инициативата „Спортувай с президента“

Pan.bg

Ако искаме България да се развива като силна и успешна държава в условията на ожесточаваща се конкуренция в света, се нуждаем от млади хора, които да растат силни, волеви, с психическа и физическа устойчивост, с чувство за сплотеност и всеотдайност. Това са все качества, които изгражда спортът. Това заяви държавният глава Румен Радев на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, на която за трета година отличи младежи, взели участие в „Президентския тест“, част от инициативата „Спортувай с президента“, която насърчава физическата активност сред младите ни хора. През 2023 г. над 1500 ученици се справиха успешно със седемте двигателни упражнения в рамките на „Президентския тест“.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

На церемонията президентът Радев връчи почетния знак на инициативата на тридесет ученици от цялата страна в 4 възрастови групи, които в рамките на изминалата учебна година са постигнали най-високи резултати на „Президентския тест“. Държавният глава поздрави децата за впечатляващите резултати, за тяхната воля, усилия и всеотдайност. „Спортът допринася да бъдете успешни не само на стадионите, но и в живота, и да растете като достойни граждани на Родината“, подчерта той.

Румен Радев изказа благодарност и за енергията и всеотдайността на всички треньори, учители и родители, които допринасят младите ни хора да разгръщат своя талант и да се стремят към физическо и духовно усъвършенстване. Президентът Радев открои и работата на кметовете на Видин и Русе, които полагат усилия въпреки ограничените ресурси, така че да създават все повече и по-добри условия за масов спорт. Държавният глава отличи и работата на партньорите на инициативата „Спортувай с президента“. „Вие сте пример как трябва да си взаимодействат обществото и институциите, за да расте младо, силно и успешно поколение“, посочи президентът.

Награда „Община на годината“ получи Община Видин. Отличието, което е за осигуряване на най-добри условия за масов спорт, развитие на младите таланти и популяризиране на инициативата, бе прието от кмета на общината Цветан Ценков.

Румен Радев отличи с плакет „Спортен клас“ 5 „б“ от русенското ОУ „Никола Обретенов“. Отличието прие ръководителят на учениците Севдалина Стоянова. Тя получи и грамота като ръководител на Ученическата спортна школа в Русе към Центъра за подкрепа за личностно развитие, заедно със състезатели от клуба по ориентиране. За подпомагане и популяризиране на спортната инициатива и за техните доброволчески усилия президентът отличи с плакет „Доброволец на годината“ ученици от Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ – Русе.

В Гербовата зала на „Дондуков“ 2 Румен Радев връчи и грамоти на Магдалена Христова, председател на клуб по лека атлетика „Приорити спорт“, за приноса й в популяризирането на „Купата на Президента по лека атлетика“, както и на партньори, подкрепящи „Спортувай с президента“.

www.president.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Румен Радев: Спортът изгражда психическа и физическа устойчивост в младите хора, които са необходими качества за развитието ни като успешна държава във все по-конкурентен свят

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка