"Арсенал" АД Казанлък с класически оръжия и нови боеприпаси (ОГРОМНА ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 02 окт 2020 | 19:55 views (54151) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
От мястото на събитиетоВодещата отбранителна компания в България "Арсенал" АД град Казанлък представи няколко нови и утвърдени оръжия на Международната изложба за отбранителна техника и технологии ХЕМУС 2020, както и нови боеприпаси за тях.

На статичната експозиция в Палата 3 и на динамична стрелба на ЦАТИП "Змеево" бе демонстрирана лека картечница с натовски калибър 7,62х51 mm MG-M2. Тя е разработена под натовски калибър с разглобяеми звена. Картечницата може да стреля на единичен и автоматичен огън. Служителят на "Арсенал" АД на полигон "Змеево" демонстрира стрелба от място от легнало положение, стрелба в движения и отново заемане на легнало положение със смяна на режимите на стрелба. Оръжието и стрелецът демонстрираха висока точност и групираност на попаденията.

Демонстрирана бе и ръчна 60 mm минохвъргачка "Командо" и гама нови мини за нея - осколъчна, все още чакащата изпитания противоводалазна, димна, термобарична, запалителна.

При гранатите за подцевни гранатомети се предлага нова 40х46 mm осколъчно-фугасна граната RLV-HEDP-2, както добре познатата гама гранати от това моделно семейство. Към тази група бе демонстрирана и вече добре познатата самостоятелна 6-цевна гранатохвъргачка ARSENAL MSGL.

"Арсенал"АД демонстрира и гама гранати за подцевни гранатохвъргачки ВОГ-25.

Дружеството традиционно произвежда 30х165 mm изстрели за оръдия 2А42 и 2А72, както и за 23х115 mm за оръдия ГШ-23 и 23х152 mm изстрели за оръдия ЗУ-23-2, ЗУ-23-4 "Шилка".

При боеприпасите за леко стрелково оръжие компанията предлага в калибрите 9х18, 9х19, 7,62х39, 5,45х45, 7,62х51 и 7,62х54.

При изстрелите за СПГ-9 и 73 mm оръдие 2А28 "Гром" за БМП-1. "Арсенал" предлага гама изстрели сред които термобаричните RTB-9MA и RTB-15MA, осколъчно-фугасни и противотанкови изстрели.

При автоматите няма особени новости, като представените екземпляри са създавани по конкретни клиентски искания и са комбинация от вече представяни новости - с калибър 7,62х39, 5,45х45 и 5,56х45 mm, сгъваеми вляво и вдясно приклади, телескопични приклади, превключватели на темпа на стрелбата с положение "на предпазител", с 1 или 3 изстрела и автоматична стрелба, разположени както вдясно, така и от двете страни. Автоматите могат да се комплектуват с релси "Пикатини", всякакви аксесоари като дневни и нощни прицели, тактически фенерчета, бързомерци, лазерни целеуказатели "червена точка", подцевни гранатомети руски и натовски калибри.

На щанда е изложен и едноцевен гранатомет Arsenal SAGL.

При изстрелите за РПГ-7В "Арсенал" предлага новоразработеният и в процес на изпитания противоводолазен изстрел RAD-7MA. Той се разработва в сътрудничество с ВВМУ "Н. Й. Вапцаров". "Арсенал" предлага и димният изстрел RSMK-7MA, термобаричен изстрел с увеличен обсег от 3 km RTB-7LDMA-1, като класически осколъчно-фугасни и бронебойни изстрели, включително пазарният хит OG-7MA.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


"Арсенал" АД Казанлък с класически оръжия и нови боеприпаси (ОГРОМНА ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 22/31 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка