IAI ще достави високопроходими автомобилr Z-MAG на MO на Израел за маневрените групи на IDF

Pan.bg 22 апр 2021 | 16:00 views (843) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на iai.co.il

На 22 април 2021 г. Отделът за производството и доставките на израелското Министерство на отбраната и IAI подписаха първо споразумение за производство на Z-MAG, уникална машина за всички терени, за нуждите на израелските отбранителни сили (IDF) и за глобални клиенти.

IAI наскоро придоби правата върху израелското семейство високопроходими автомобили Z. Звеното за производство и снабдяване на СВ в Министерството на отбраната на Израел и ELTA Group на IAI подписаха споразумение за производство и доставка на 9 високопроходими автомобила Z-MAG за нуждите н аманеврените групи на IDF, с възможност за поръчка на 21 допълнителни бройки.

Израелските машини Z-MAG представляват интерес в местната и глобална общност за придвижване офроуд и през трудни терени. Z-MAG има изключителна способност за маневриране в най-екстремните топографски условия и терени. Първите машини Z-MAG, закупени от МО, ще разполагат с уникални възможности, създадени специално за нуждите на маневрените звена на IDF. След период на оценка IDF ще обмисли закупуването на още машини през следващите години.

IAI изгражда поточна линия за Z машините, която ще се помещава в Land Division на ELTA в Be’er Sheba и компанията ще инвестира 100 милиона шекела в проекта.

Йоав Тургеман, вицепрезидент на IAI и главен изпълнителен директор на ELTA, заяви: „IAI се гордее, че предоставя на израелската отбранителна общност най-модерните в света всетеренни превозни средства, разработени в Израел. ELTA разработва и произвежда широка гама продукти за сухопътни цели, включително за: наблюдение, автономни роботи, дистанционно наблюдение и комуникация. Чрез интегрирането на тези възможности в семейството превозни средства Z нашите продукти осигуряват добавена стойност към оперативните възможности на силите, независимо дали става въпрос за отбрана, нападение или събиране на разузнавателни данни за вътрешната сигурност".

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка