ГАЛЕРИЯ 18+: България е домакин на съвместна българо-британска подготовка с участието на военнослужещи от Специалните сили на Българската армия

Pan.bg 08 ное 2021 | 13:17 views (4754) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на СКСО

За поредна година България е домакин на съвместна българо-британска подготовка, в която участват военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО). През първия етап, който завърши на 5 ноември, бяха проведени занятия по военно-медицинска подготовка (ВМП) с участието на новоназначени бойни санитари от групите „Специални сили“ на СКСО и от Специализирания отряд за борба с тероризма към МВР.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Военнослужещите придобиха знания и умения в действия за обезопасяване и изтегляне на пострадали на безопасно място, оказване на първа медицинска помощ, включваща животоспасяващи процедури като кръвоспиране и възстановяване на дишането; обезопасяване и транспортиране на пострадали до място за евакуация, където се прави вторичен преглед, третиране на нараняванията и подготовка за транспортиране; евакуация до най-близкото болнично заведение, където може да се окаже специализирана медицинска помощ.

По време на този тип подготовка бяха създадени ситуации, максимално близки до реалните, с използването на специализирани манекени, а също и с участието на специално наети и подготвени хора, които реагираха на действията на обучаемите, оказващи медицинска помощ.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ 18+: България е домакин на съвместна българо-британска подготовка с участието на военнослужещи от Специалните сили на Българската армия

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/12 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка