ESCRIBANO MECHANICAL & ENGINEERING интегрира своите ДУОМ GUARDIAN в новите бронемашини на СКСО

Pan.bg 13 яну 2022 | 15:17 views (631) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на em&e.com

Водещата испанска отбранителна и инженерна компания Escribano Mechanical & Engineering интегрира успешно първите 4 дистанционно управляеми оръжейни модули (ДУОМ) GUARDIAN RWS на новите бронирани машини на българските Сили за Специални операции.

Тези RWS са интегрирани в бронираните автомобили с колесна формила 4x4, произведени от „Самел-90“ за българските Сили за Специални операции. През следващите месеци се очаква да бъдат интегрирани още 8 GUARDIAN RWS.

Специално проектирана да бъде интегрирана в широк спектър от платформи и бойни машини, ДУОМ GUARDIAN предоставя отлични възможности за защита на къси и средни разстояния. В същото време има оптимална точност при стрелба поради новоконструираната стабилизирана в две оси система. Тя е свързана с най-новите електрооптичните системи на EM&E, която позволява откриване, разпознаване и идентифициране на цели на по-големи дистанции от преките конкуренти.

Силно персонализиран поради своята модулна архитектура, този ДУОМ е отлично решение срещу асиметрични заплахи и може да оперира в екстремни условия. Дизайнът улеснява поддръжката и повишава надеждността на модула.

По повод интегрирането на първите 4 модула за българските бронемашини Ángel Escribano, главен изпълнителен директор на EM&E заяви: „Този договор представлява голям етап за нашата компания, показващ, че испанската отбранителна индустрия е силен и сигурен партньор. ESCRIBANO M&E произвежда и проектира своите продукти с ясен ангажимент да предлага най-иновативните и креативни решения за отбранителния сектор, консолидирайки международното си присъствие.

Досие:
ESCRIBANO M&E е испанска компания с пълен капацитет за технологично, инженерно развитие и производство, която произвежда интегрални електрооптични системи, дистанционно управляеми оръжейни модули и комплекти за насочване на боеприпаси за ракетен и артилерийски огън.

ESCRIBANO M&E е създала широка гама от дистанционно управляеми оръжейни модули с малък и среден калибър, като ги интегрира в различни сухопътни и военноморски платформи. Системите имат модулен дизайн и способност за интегриране на различни видове оръжия, както и за външни системи и сензори, осигуряващи адаптивно и гъвкаво решение за мисии в различни среди.

Благодарение на силните си възможности и инвестициите си в най-новите технологии, ESCRIBANO M&E е основен индустриален играч с присъствие в повече от 15 страни.

ESCRIBANO M&E работи и върху дизайна на технологии с двойна употреба, прилагани и за граждански нужди.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка