СКСО на БА бяха домакин на планираща конференция за учението на специалните сили на НАТО TROJAN FOOTPRINT 24

Pan.bg 02 окт 2022 | 12:51 views (505) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на СКСО


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


От 28 до 30 септември Съвместното командване на специалните операции (СКСО) бе домакин на конференцията за разработване на концепцията (Concept Development Conference – CDC) за мащабното учение на Силите за специални операции на страните от НАТО TROJAN FOOTPRINT 24, което ще се проведе през пролетта на 2024 г. в рамките на учението на Алианса STEADFAST DEFENDER 24.

Конференцията в Пловдив бе открита от командира на СКСО генерал-майор Явор Матеев и в нея взеха участие представители от Командването на специалните операции на САЩ в Европа (SOCEUR), щаба на СКСО и Силите за специални операции на Албания, Великобритания, Грузия, Гърция, Канада, Полша, Северна Македония и САЩ.

Учението TROJAN FOOTPRINT 24 се планира и организира под ръководството на SOCEUR и в него се предвижда да участват формирования от Силите за специални операции от над 15 държави.

През 2022 г. учението TROJAN FOOTPRINT 22 бе най-голямото учение на Специалните сили на НАТО провеждано досега. Важна част от учението се състоя и на територията на Република България, където на УП „Ново село“ беше развърнато Многонационално компонентно командване на специалните операции и бяха сформирани сухопътна и морска тактически групи за специални операции с участието на формирования от СКСО, ВМС и Специалните сили на Великобритания, Грузия, Гърция, Румъния и САЩ.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


СКСО на БА бяха домакин на планираща конференция за учението на специалните сили на НАТО TROJAN FOOTPRINT 24

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка