Специалните ни сили участваха в многонационално учение в Гърция

Pan.bg 07 ное 2022 | 12:57 views (664) commentaries(0)
img Ден за високопоставени гости на “Balkan Shield 22″ се проведе на 4 ноември на полигон „Авлон” в Република Гърция. В учението участват формирования от Специалните сили на шест балкански държави – Албания, България, Гърция, Румъния, Северна Македония и Черна гора, както и наблюдатели от Босна и Херцеговина.

Целта на учението е да повиши оперативните способности на страните участнички и да се повишат уменията за работа в многонационална среда.

Началникът на Генералния щаб на националната отбрана на Гърция генерал Константинос Флорос лично приветства командира на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) на Българската армия генерал-майор Явор Матеев и неговите колеги от държавите участнички. Те заедно с командирите на главните щабове на Сухопътни войски, Военновъздушните и Военноморските сили на Гърция наблюдаваха демонстрация на способности от участниците.
Специалните ни сили участваха в многонационално учение в Гърция


Задачите и целите на учението бяха представени на официалните гости от командира на гръцкото Командване за специална война генерал-лейтенант Георгиос Цицикостас, които по-късно бяха демонстрирани от участниците в учението. Те показаха инфилтрация по въздух по способа „бързо въже“ и по суша с високопроходими военни машини, умения при провеждане на директни действия, обезвреждане на терористи, контакт с противник, ексфилтрация по способа външен товар чрез използване на тактическа платформа за ексфилтрация, както и медицинска евакуация. Непосредствената въздушна поддръжка по време на действията оказваха ударни вертолети AH-64 “Apache”.

Генерал-майор Матеев изказа своята благодарност към домакините, за отличната организация, и към всички участници в учението за ползотворната съвместна работа. Той поздрави българските воини от СКСО за успешното представяне и изпълнение на поставените задачи.

пан.бг
Източник: Otbrana.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка