Специалните сили на Българската армия участваха в многонационалното учение Balkan Shield 22 в Гърция (ЕКШЪН ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 11 ное 2022 | 16:37 views (1248) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на СКСООт 31 октомври до 11 ноември 2022 г. на територията на Република Гърция, областите Атика и Виотия, се проведе многонационалното учение на силите за специални операции Balkan Shield 22. В него участваха формирования от Специалните сили на 6 балкански държави – Албания, България, Гърция, Румъния, Северна Македония и Черна гора, както и наблюдатели от Босна и Херцеговина.

За целите на учението от всички участващи страни бе сформирано Съвместно командване на специалните операции, което бе изградено от щабен елемент, съвместна тактическа група за специални операции и съвместна авиационна група за специални операции. Заедно с другите участници по време на учението, представителите от 86-та група „Специални сили“ на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) на БА изпълниха задачи по специално разузнаване и директни действия. Проведоха се съвместни тренировки по инфилтрация и ексфилтрация по въздух и по суша, обезвреждане на терористи, контакт с противник и медицинска евакуация.

Целта на учението е да повиши оперативните способности на страните участнички, да се повишат уменията за работа в многонационална среда и в прилагане на системата за командване и управление на сухопътни, морски и авиационни тактически групи за Специални операции.

Инициативата за многонационалните съвместни учения на силите за специални операции на деветте балкански държави (B-9 CJSE-16) стартира през 2011 г. в рамките на среща на върха на началниците на отбраната на страните от Балканския полуостров. Ученията се организират и провеждат всяка година от различна държава-членка на инициативата. Те включват провеждането на специални операции с цел укрепване на регионалното международно сътрудничество, синергията и оперативната съвместимост, както и увеличаване на бойните способности на Силите за специални операции от участващите държави.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Специалните сили на Българската армия участваха в многонационалното учение Balkan Shield 22 в Гърция (ЕКШЪН ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка