Интензивната подготовка на бойците от Специалните сили – венеца на няколкомесечната специализирана начална подготовка (ГОЛЯМА ЕКШЪН ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 31 дек 2022 | 14:18 views (5164) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на СКСОВ Съвместното командване на специалните операции (СКСО) завърши модула „Начална военна подготовка“, който се състои от няколко вида подготовки, специализирани за операторите в Специалните сили. Последния етап от този модул е „Интензивна подготовка за военнослужещи, назначени във формированията Специални сили“. В нея взимат участие всички офицери, сержанти и войници, без разлика в пол и възраст, които са новоназначени в бойните подразделения на групите Специални сили.

Успешното преминаване на тази подготовка е задължително условие, военнослужещия да продължи да бъде оператор от Специалните сили. Тя е с продължителност от 10 дни без прекъсване, като е разделена на две части. Първите пет дни са насочени към проверка и оценка на индивидуалните способности на кандидатите, включващи тежки физически и психически натоварвания. Вторите пет дни, освен физическото и психическото натоварване, започват да се поставят колективни задачи, които имат за цел да се провери как действат като екип.

Такъв вид подготовка се провежда за четвърти път в СКСО. Различното тази година е, че се провежда на Учебно тренировъчен комплекс „Црънча“ в условията на полева подготовка и пълна изолация на кандидатите. Тази изолация допринася за правилното изпълнение на плана на Интензивната подготовка, който е съставен от Учебния център за подготовка и бойно осигуряване на СКСО. Инструкторите имат възможност за пълен контрол над обучаемите 24 часа в денонощието, като по този начин следят тяхното поведение, психическото и физическото им състояние. По време на тези десет дни, кандидатите са в постоянна готовност и задачите, които трябва да изпълняват се утежняват от факта, че с времето се натрупва умора и изтощение на организма.

В тази група, средното ниво на обучаемите е доста над нивото на колегите им в предишните подготовки. За това допринася и новият физически изпит, който е въведен през 2022 година за прием на кандидати за бойните подразделения Специални сили. По този начин общото входящо физическо ниво е много по-високо и води до по-голяма успеваемост въпреки изолацията и въпреки по-големите физически и психически натоварвания.

Да си боец от Специалните сили не е лесно и не е за всеки и това е разликата с останалите видове въоръжени сили. Изискват се изключителна физическа и психическа натернираност и издръжливост, а рисковете и предизвикателствата са огромни. В Специалните сили се търсят хора, които са мотивирани, отговорни и не на последно място патриоти, готови да изпълняват поставените им задачи и мисии. Чрез Интензивната подготовка те доказват, че са способни дори и в най-трудните условия да покажат своята твърдост, професионализъм и енергия.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Интензивната подготовка на бойците от Специалните сили – венеца на няколкомесечната специализирана начална подготовка (ГОЛЯМА ЕКШЪН ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка