„Там, където другите не могат! Една история написана с кръв и героизъм“ - книга за 80 г. на Специалните сили на България

Pan.bg 19 мар 2023 | 12:32 views (2128) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на СКСО

На 17 март 2023 г., в навечерието на 80-ата годишнина от сформирането на Парашутната дружина и създаването на българските Специални сили, във Военен клуб Пловдив военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции присъстваха на представянето на книгата на военния историк доц.Петър Ненков „Там, където другите не могат! Една история написана с кръв и героизъм“.

Книгата е за историята и за развитието на Специалните сили от създаването на Парашутната дружина, през нейното героично участие в заключителния етап на Втората световна война, трансформациите на различните парашутно-разузнавателни подразделения, до настоящия им облик в лицето на Съвместното командване на специалните операции (СКСО).
Командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев благодари на автора за положения труд при създаването на тази книга и на всички служили и продължаващи да служат в Специалните сили на Българската армия, като подчерта, че „Създаването на книгата не би било възможно без труда и отдадеността на всички онези, които са служили в Специалните сили на Българската армия от 1943 година до ден днешен. Това са хиляди парашутисти служили в парашутните формирования, които са отдали всичките си сили, а някои от тях и живота си в мирно време и във време на мисии и задачи зад граница за развитието на нашите сили. Продължавайте смело напред и носете Специалните сили винаги в сърцето си!“.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка